16. MAJ. 2017 KL. 00:00

Politiet opretholder fokus i Vapnagaard

politiet-opretholder.jpg

Jacob Jürs

Trods positiv tryghedsmåling i Vapnagaard i Helsingør, har politiet ikke tænkt sig at skrue ned for indsatsen i området.

Beboerne i Vapnagaard, Boliggården i Helsingør, oplever en større tryghed. Det viser den seneste Tryghedsmåling fra Rigspolitiets. Her svarer 60 procent af beboerne i 2016, at de grundlæggende føler sig trygge i området imod 56,2 procent i 2015.

Ifølge direktør Birte Flæng Møller, Boliggården, skyldes det opløftende resultat en fælles indsats fra blandt andre Nordsjællands Politi, Helsingør Kommune, Boliggården og beboerne i Vapnagaard.

”Vi har haft politiet tæt på, og beboernes oplevede tryghed er blevet større takket være det. Vi frygter dog, at politiet med de knappe ressourcer de nu engang har, vil prioritere anderledes,” siger hun.

Men det kommer ikke til at ske, forsikrer politikommissær Brian Stybe Grayston, Nordsjællands Politi.

Han fortæller, at de i et par år har haft fokus på området, og at han ikke er bekymret for, at deres tilstedeværelse i den kommende tid bliver mindre.

Når beboerne begynder at holde sammen og har noget at tage sig til, så forsvinder den der bandegadementalitet efter min mening.

Politikommissær Brian Stybe Grayston

Han fortæller, at de i et par år har haft fokus på området, og at han ikke er bekymret for,at deres tilstedeværelse i den kommende tid bliver mindre.

”Det, vi skal være opmærksomme på, er at bruge vores ressourcer på den rigtige måde. Og ja, vi er pressede i politiet på andre opgaver en gang imellem, men derfor er det ikke desto mindre endnu mere vigtigt at fortsætte med at have en god dialog med boligforeningen, kommunen og beboerne, så vi kan sørge for at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt,” påpeger han.

Særlig fokus på bander
I Vapnagaard har politiet særligt fokus på de territorielle uroskabende unge. Brian Stybe Grayston fortæller, at de er meget opmærksomme på udviklingen i bandemiljøet.

”Vores opgave er at komme i dialog med dem. Lige for tiden oplever vi, at banden Loyal to Familia optræder tæt på området. Det kan godt være, at de ikke er inde i selve Vapnagaard, men de optræder i bymiljøet, og vi ved, at de har en tilknytning til området. De har stadig en rolle at spille, og det er vi opmærksomme på. Vi vil undgå en udvikling i området ved at være på forkant.

Ifølge politikommisæren har Loyal to Familia forsøgt at gøre sig bemærket ved at stille sig op foran ejendomskontoret i Vapnagaard. Men opbakningen og tilslutningen til banden er aftagende blandt beboerne. Han henviser til, at kommunen og det boligsociale arbejde har haft et godt tag i beboerne. Blandt andet har fritidsjobordninger båret frugt blandt de unge.

”Når beboerne begynder at holde sammen og har noget at tage sig til, så forsvinder den der bandegadementalitet efter min mening. Det bliver mindre attraktivt at lave ballade, når man har nogle beboere, der kender hinanden, og gerne vil bruge området til noget fornuftigt,” siger han.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2067 )

0

Læseliste