16. JUN. 2017 KL. 00:00

Udstilling af borgmesterkandidater

jane-jegin.jpg

Regnar M. Nielsen

"Kom og mød din lokale borgmesterkandidat".

Så enkel var en opfordring fra Venstre på Folkemødet sidst på formiddagen i dag. Og ni af slagsen var da således også stillet op ud for Venstres hus på Strandvejen i Allinge. - Strandvejen er folkemødedets hovedfærdselsåre. Tusinder passerer hver time stykket til fods.
Bevæbnet med et krus med bolcher gjorde de ni kandidater det, da til en mindre udfordring for folkemødets gæster at passere uden mindst at få et bolche.

Almene boliger er en del af alle landet kommuner og kommunerne har stor indflydelse på de almene boliger. Derfor var det naturligt for Boligens udsendte at tage opfordringen op og spørge lidt til kandidaternes almene intentioner op til kommunevalget i november.

Kim Valentin, borgmester i Gribskov Kommune

"Vi har faktisk ikke ret mange almene boliger... men vi vil faktisk gerne have nogle flere. Der er specielt efterspørgsel på rækkehusboliger i helt små bysamfund  fra ældre i større huse i de større byer. Ældre som gerne vil i noget mindre. Boligorganisationerne er desværre ikke rigtigt interesseret. Det ærgrer mig, for det betyder faktisk noget for byens vækstmuligheder, at der er et flov i boligmassen. Vi vil gerne have frigjort nogen af store villaer til flere børnefamilier.

Jane Jegind, borgmesterkandidat i Odense

"I Odense er 25 procent af boligerne almene. Vi vil gerne have flere. Men det skal være ungdomsboliger. Dem er der mangel på. Vi har rigtigt mange studerende, som er nødt til at pendle ind til byen. Når det gælder ældreboliger, kunne vi godt tænke os, at paletten af tilbud bliver udvidet eksempelvis med flere bofællesskaber - også eventuelt andre udbydere end de almene. Vi skal i øjeblikket ikke have bygget flere almene familieboliger. De nye behov, som opstår kan dækkes af private udbydere. Vi får renoveret mange almene boliger i Odense. Og mange venter. Derfor synes jeg, det er rigtig fint, at der i øjeblikket pågår en undersøgelse af om Landsbyggefondens penge bruges på en måde, hvor vi får mest muligt for pengene."

Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive

"Vi har i Skive kommune forholdsvis mange almene boliger. I hvert fald set i forhold til andre midtjyske kommuner. Faktisk har vi så mange at fo mange af dem står tomme. Vi er fuldstændig afhængig af støtte fra Landsbyggefonden nu og i fremtiden til både via renovering at sammenlægge boliger til større og færre. Vi har også behov for støtte til at nedrive afdelinger.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1936 )

0

Læseliste