16. JUN. 2017 KL. 00:00

Stemme er noget, vi gør sammen

kommunalvalg.jpg

Heidi Andersen

Professor fra Københavns Universitet er ikke i tvivl. Vi får en dårlig valgdeltagelse ved næste kommunalvalg - og det handler om oplysning og kultur.

Hvorfor er valgdeltagelsen blandt etniske minoriteter markant lavere end hos den øvrige befolkning?. Det var emnet, da Styrelsen for International Rekruttering og Integration inviterede til debat i Allinge.

For mange er det en selvfølge at stemme, når der er kommunalvalg. Det har dog stor betydning for din valgdeltagelse, hvilken befolkningsgruppe du tilhører, og derfor har professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen ved de seneste to kommunalvalg undersøgt valgdeltagelsen. Undersøgelsen viste, at der var 6,1 procent flere, der stemte ved i 2013 sammenlignet med valget i 2009. Selvom der fortsat er store uligheder, var der blandt næsten samtlige befolkningsgrupper flere, der stemte. Stigningen i valgdeltagelsen var størst blandt de unge danskere og mindst blandt nydanskere.

Den 21. november er der kommunalvalg igen, og Kasper Møller Hansen er ikke i tvivl.

”Vi får igen et dårligt valg. Valgdeltagelsen vil helt sikkert falde, både blandt de unge og nydanskerne. Indsatsen for at oplyse dem er simpelthen for ringe”, sagde Kasper Møller Hansen, der mener, at det også handler om kultur.

”At stemme er noget, vi gør sammen. Og er man ikke som barn blevet taget med mor og far ned i stemmeboksen, så er der skabt en kultur for, at man ikke stemmer”, fortsatte Kasper Møller Hansen, der mener, at etniske minoriteter selvfølgelig skal stemme og være den del af det demokratiske samfund.

I panelet deltog Mino Danmark, og foreningen var heller ikke i tvivl om, at det handler om, at oplyse og gøre ting sammen.

”Til oktober holder vi et ungearrangement på Bremen i København. Vi vil samle de unge, og oplyse dem om, at det er vigtigt, at man bruger sin stemme. Derudover vil vi holde talks, og lave onlinekampagner, så vi når så bredt ud som overhovedet muligt”, fortalte Niddal El-Jabri, der er projektansvarlig for Minor Danmark.

Folkeskolen skal inddrages
Den demokratiske dannelse, skal starte et sted og formanden for Rådet for Etniske Minoriteter er ikke i tvivl om, hvor det skal starte.

”Børnene skal lære om demokratiet i folkeskolen. Alle børn skal lære, hvad man stemmer om, hvad man stemmer på og hvorfor man stemmer”, sagde Yacar Cakmak, formand for Rådet for Etniske minoriteter. Til Kommunalvalget vil foreningen trykke en række pjecer på forskellige sprog, som oplyser om det demokratiske valg. En traditionel måde at kommunikere på.

Det fik Kasper Møller Hansen til at opfordre til i stedet at tænke endnu mere kreativt.

”Brug de sociale medier, lav kampagner, inddrag dem, der hvor de er. Lav konkurrencer om at uploade fede billeder og sjove videoer. Alt sammen noget, der kan gå viralt, og komme bredt ud”, sluttede professoren.

 

Om skribenten

heidi_andersen.jpg
Heidi Andersen

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Heidi Andersen er digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på Fagbladetboligen.dk. Derudover sørger Heidi for, at vores nyhedsbrev med spændende nyt, om den almene boligsektor, lander i din mailboks to gange om ugen.

Seneste Artikel

Nye målere hjælper 3.000 boliger med grønnere forbrug

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste