01. JUN. 2017 KL. 00:00

Indblik: Sådan tackler boligorganisationerne boligmanglen

witter-yvonne-hr.jpg

PR

Aedes ser særligt problemerne med manglende passende boliger omkring de store byer som Amsterdam

Yvonne Witter arbejder hos Aedes, som er BL’s søsterorganisation. Aedes ser særligt problemerne med manglende passende boliger omkring de store byer som Amsterdam. Hun forklarer, at boligorganisationerne tager forskellige muligheder i brug for at skabe boliger til ældre.

”Nogen gange hjælper de med at tilpasse boligerne med det nødvendige udstyr. Nogle steder sender man en boligkonsulent ud til de ældre, som taler med den ældre om at flytte i en anden almen bolig, der passer bedre. Måske en mindre, da mange ikke kender mulighederne og derfor bliver boende i en, der er alt for stor, som måske egner sig bedre til en familie,” siger Yvonne Witter.

Hun understreger, at for de fleste betyder relationerne og et kendt lokalsamfund og godt naboskab mere end selve boligen.

”I Amsterdam bygger man de nedlukkede plejehjem om til ældreboliger. Tomme bygninger i det hele taget ombygges, da det koster for meget at bygge nyt, og der mangler byggegrunde. Flere ældre arrangerer selv at flytte sammen – det er en ny trend. Man forsøger også at mikse flygtninge, studerende og ældre i ”Magic mix”, som er et meget interessant tiltag,” siger Yvonne Witter.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste