15. JUN. 2017 KL. 00:00

Forebyggelsespakke officielt udsat

soeren-pape.jpg

Regnar M. Nielsen

Justitsminister frygter ikke eventuel international retssag om bandepakkens zoneforbud. 

Det var justitsminister Søren Pape Poulsens klare ambition, at der, inden Folketinget går på sommerferie i år, skulle udvikles og vedtages en såkaldt forebyggelsespakke i forhold til kriminalitet. En pakke, der blandt andet skal give myndigheder og institutioner værktøjer til at forhindre, at børn og unge bliver kriminelle.

Men under et arrangement på Folkemødet i Allinge på Bornholm sagde justitsministeren, at forbyggelsespakken er udskudt.

"Det her er så vigtigt, at det skal gennemarbejdes i mindste detalje. Vi kommer aldrig videre end til at fylde fængslerne igen og igen, hvis ikke vi får stoppet fødekæden til banderne," sagde Søren Pape Poulsen.

"Jeg ville rigtig gerne have pakken færdig og vedtaget nu. Men det er vigtigere, at det bliver en god pakke, end at den forsinkes til efter sommerferien. Derfor er den udsat," sagde justitsministeren.

Konsekvens 1. gang
Søren Pape Poulsen løftede dog på sløret for, hvad pakken kan forventes at indeholde.

"Man skal tidligt lære, at det har konsekvens at gøre noget forkert. Har en 13-årig smadret alle vinduer i centeret, skal man ikke i fængsel. Men de efterfølgende weekender skal eksempelvis bruges på at vaske brandbiler. Det er udtryk for manglende kærlighed til et barn, hvis man venter til ottende gang, et barn gør noget kriminelt, frem for første gang," sagde han.

Justitsministeren understregede endvidere, at det er en opgave, som skal hvile på bredere skuldre end politiets. Blandt andet skal kommunerne melde sig bedre ind i kampen.

"Det er helt uacceptabelt, at der er kommuner, som nøgternt ikke bruger muligheden for at udstede påbud til forældre. Det vil jeg ikke finde mig i," sagde Søren Pape Poulsen.

Bandepakken
Forebyggelsespakken skal ifølge justitsministeren ses som en naturlig forlængelse af den bandepakke, det blev vedtaget tidligere på året. En pakke, der primært skal bruges til at fjerne og splitte bander fra boligområder og byer, hvor de hærger. Især ser han frem til, at man efter endt straf fortsat kan nægte dømte adgang til bestemte boligområder - endda byer i 1 til 10 år.

"Jeg er klar over, at der er nogen, der mener, det er synd, når de nu bor der. Måske har de endda børn. Men overfor det skal sættes de måske mange tusinde borgers tryghed, der er truet af den dømtes bande og de øvrige medlemmer... Bander, der regeres af konger, som tror, de kan bestemme alt. De skal væk fra områderne," sagde Søren Pape Poulsen.

"Der er nogen, som mener, det er i modstrid med internationale konventioner. Det må så prøves i en retssag. Jeg er ikke bange. Og zoneforbuddet vil blive taget i brug," siger justitsministeren.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1931 )

0

Læseliste