13. JUN. 2017 KL. 00:00

Boligforening i Aarhus vil slå igen: Bandemedlemmer kan sættes på gaden

20170608-152219-4_39mb.jpg

Scanpix

Brabrand Boligforening er klar til at sætte bandemedlemmer ud af deres lejlighed, hvis de bliver dømt for alvorlig kriminalitet i området, siger direktør Keld Laursen.

For beboerne i Gellerup og Bispehaven i det vestlige Aarhus er utrygge efter den seneste tids bandekonflikter og skyderier i området, hvor københavnerbanden Loyal to Familia angiveligt forsøger at etablere sig.


- Der bor rigtigt mange børnefamilier, og jeg tror, at alle forældre har en frygt for, at deres børn bliver involveret – på den ene eller anden måde – i den konflikt, siger Keld Laursen til DR.


Boligdirektøren var selv til stede under en demonstration sidste tirsdag med 200-300 beboere for at vise, at kvarteret stod sammen mod bandekriminalitet. En demonstration der måtte opløses af politiet på grund af en skudepisode i området.

Det er et fuldstændigt grotesk paradoks og helt uacceptabelt, at man ikke kan gennemføre en fredelig demonstration uden, at den stoppes på grund af et skyderi.

Direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening

- Det er et fuldstændigt grotesk paradoks og helt uacceptabelt, at man ikke kan gennemføre en fredelig demonstration uden, at den stoppes på grund af et skyderi, siger Keld Laursen til DR.


- Det er et vidnesbyrd om, at bandekonflikten på en helt uantagelig måde påvirker livet i det boligområde.


I den nuværende optrappede situation betragter Keld Laursen konflikten som en politiopgave.

Boligforeningens medarbejdere har været til møde med politiet, der har rådgivet medarbejderne om, hvordan de skal agere under konflikten, og boligforeningen har fjernet bandegrafitti og muligt kasteskyts. Men på længere sigt kan bandemedlemmer regne med at blive ramt af et andet våben. De og deres familier kan blive sat ud af deres bolig.


- Hvis der er et retsgrundlag for det, så kan vi sætte beboere ud, hvis de har begået alvorlig kriminalitet i vores boligområde. Det er et redskab, vi agter at bruge, hvis det bliver aktuelt, siger direktøren.

dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/boligforening-i-aarhus-vil-slaa-igen-bandemedlemmer-kan-saettes-paa 

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste