20. JUL. 2017 KL. 09:09

Beboerformand i Langkærparken: Banderne virker lidt truende

politi_full-window-size.jpg

Politi.dk

"Det kan godt virke lidt truende, når der står en stor gruppe unge mellem 12 og 20 år ved butikscenteret hver aften. De ved ikke, hvad de skal foretage sig, og så står de der", fortæller Randi Smitsdorf, formand for beboerforeningen i Langkærparken i Tilst til DR Østjylland.

Der er ikke sket noget, siger hun, men tilføjer så:

"Endnu".

Det vestlige Aarhus har oplevet en voldsom forsommer. Københavnerbanden Loyal to Familia har forsøgt at etablere sig i byen, og det har ført til konfrontationer med andre bandegrupperinger.

I starten var bandeproblemerne primært koncentreret omkring Gellerupparken og Bispehaven, men efter politiet blandt andet indførte en visitationszone i disse områder, har bandemedlemmerne rykket sig og er nu at finde i Langkærparken.

Det er det, der gør Randi Smitsdorf opmærksom på dem.

Østjyllands Politi valgte onsdag at etablere en mobil politistation ved Langkærparken og udvidede samtidig visitationszonen, så den nu også omfatter Tilst.

Medlemmerne af Loyal to Familia skal ud af Langkærparken.

Randi Smitsdorf, formand for beboerforeningen i Langkærparken

Det glæder Randi Smitsdorf.

"Jeg troede, det var en selvfølge, at vi var med fra begyndelsen, men det er godt, at det nu er sket. Vi er et område med over 800 lejligheder, som minder om Bispehaven. Medlemmerne af Loyal to Familia skal ud af Langkærparken", siger hun til DR Østjylland og tilføjer:

"De hører ikke til her, de skal ikke være her, sådan er det".

Der har endnu ikke været alvorlige hændelser mellem banderne i Langkærparken, men bekymringen kan spores blandt beboerne. En ældre kvinde udtrykker det sådan:

"Jeg tør ikke gå ud på gaden om aftenen, jeg er bange for, at de vil løbe efter mig og finde ud af, hvor jeg bor. Jeg kommer slet ikke i butikscenteret for tiden, siger hun, der ikke ønsker at få sit navn frem af frygt for banderne. Det er på høje tid med visitationszonen.

En ung mor, der har sine børn med på legepladsen, ønsker heller ikke at få sit navn frem i medierne. Hun føler sig dog ikke bange".

"Jeg passer bare mig selv, og de går jo ikke efter mig, det er indbyrdes mellem banderne, der er ballade", siger hun til DR Østjylland og tilføjer:

"Og med så små børn kommer jeg alligevel ikke ud om aftenen".

Allan Werge, direktør for boligselskabet AltoBolig, hvis største afdeling er Langkærparken, er bekymret.

"Det er meget bekymrende, at banden Loyal To Familia nu er er her", siger han til DR Østjylland.

"Vi var inde i en god udvikling med nyrenoverede lejligheder og fine grønne områder, de skal være for alle, og sådan skal det gerne blive ved med at være".

Visitationenszonen, der nu altså også omfatter Tilst, er forlænget, så den foreløbigt varer til den 18. august.

De to beboere i Langkærparken ønsker ikke, at deres navne skal fremgå af denne artikel. Deres fulde identitet er redaktionen bekendt.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste