19. JAN. 2017 KL. 00:00

Statsministeren besøgte Bøgeparken

llr-vollsmose_2_full-window-size.jpg

Stefan Kai Nielsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag Bøgeparken i Vollsmose.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte torsdag eftermiddag Bøgeparken i Vollsmose, for at høre om de udfordringer, som boligområdet står overfor. Blandt andet blev statsministeren ført gennem Bøgeparken, hvor banden "Black Army" - som beskrevet i Boligen 12 - 2016 - har overtaget kontrollen over boligområdet.

Direktøren for Fyns Politikreds, Kitt Claudi Grøn-Iversen, fortalte statsministeren, at politiet nu var i gang med en massiv indsats i boligområdet. En indsats, der blandt andet har medført, at der nu er fængslet 49 af de lokale bande- og rockermedlemmer mod kun 20 for få måneder siden.

I den største del af Vollsmose er der mindre kriminalitet end i samfundet i øvrigt. Det er helt urimeligt, at bandekriminalitet på et beskedent område skal sætte trygheden og omdømmet over styr for det store flertal.

Lars Løkke Rasmussen

Statsministeren hilste den kontante linje mod bander og rockere velkommen.

"I den største del af Vollsmose er der mindre kriminalitet end i samfundet i øvrigt. Det er helt urimeligt, at bandekriminalitet på et beskedent område skal sætte trygheden og omdømmet over styr for det store flertal," sagde statsministeren.

"Regeringen kommer i løbet af kort tid med en bandepakke, som vil give politiet endnu flere værktøjer i kampen mod bande og rockermedlemmerne," fortsatte han.

Bandenes fødekæde skal stoppes
Lars Løkke Rasmussen understregede videre over for Boligen, at kampen mod de etablerede kriminelle var vigtig, men ikke måtte stå alene.

"Bandernes fødekæde skal stoppes. Også udsatte børn i et udsat område har ret til og skal have mulighed for at jagte deres drømme... som eksempelvis den dreng jeg talte med før, der gerne ville være betjent," sagde statsministeren.

"Folkeskoler med mange udsatte børn skal styrkes, så de bedre kan støtte og hjælpe, de udsatte... Regeringen vil finde ekstra midler til at styrke 100 skoler i dette arbejde," fortsatte han.

Lars Løkke Rasmussen understregede, at folkeskolerne heller ikke måtte være alene om denne opgave.

"Politi, boligorganisationer og lokale foreninger, skal bakke op om indsatsen når det handler om at finde de udsatte unge, og hjælpe dem på rette vej."

Udover Bøgeparken i Vollsmose besøgte statsministeren også Teknologiskolen, hvor børn og unge med interesse for teknologi kan prøve kræfter med eksempelvis robotbygning og softwareundervisning i deres fritid.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste