03. FEB. 2017 KL. 00:00

Udenlandsk hotelkæde klar til at give millioner for KAB-hovedkvarter

colourbox1214957.jpg

Administrationsselskabet KAB skal flytte og har sat deres hovedkvarter ved Rådhuspladsen til salg. Investorer sværmer om de historiske bygninger, som har fået en tårnhøj vurdering.

Et af landets allerstørste boligselskaber – KAB – har sat deres domicil til salg i indre by i København. De historiske rammer, som ligger lige ved Rådhuspladsen, har fået investorer fra ind- og udland til at flokkes om de 10.000 m2, selvom priserne er skyhøje. Lige nu er der 10 mulige købere, men endnu er der ikke afgivet tilbud.

“Interessen er stor, og der har været flere delegationer på besøg. Det er en blanding af danske kapitalfonde, en pensionskasse og udenlandske investorer, der har forskellige ideer med vores spændende bygninger. Der er både tanker om erhverv og bolig, og også en udenlandsk hotelkæde er interesseret,” siger Flemming Strøm, der er viceadministrerende direktør i KAB.

Vi troede ikke, vi lå så højt, men priserne i byen er høje i øjeblikket. Det gælder så også for egnede byggegrunde til vores nye domicil, men det er klart, at prisen lige nu er gunstig for os.

Flemming Strøm

Grundtvigshus

Tilbage i november besluttede KAB’s repræsentantskabsmøde at give grønt lys for salget af bygningerne på Vester Voldgade ved Rådhuspladsen i København. Det var et følsomt punkt, idet KAB altid har holdt til i Vester Voldgade, men der var enighed om at kunne gå i gang med et salg. Jagten på en egnet byggegrund i København til et mere energivenligt nybyggeri er gået i gang. KAB forventer at skulle bruge 8.000 m2 i et nybyggeri.

Flemming Strøm kalder processen omkring salget for en ”erkendelsesproces”, hvor erkendelsen omkring salget gik lidt hurtigere, da KAB fik valuarvurderingen. Den ligger på et højt tre-cifret millionbeløb. En højere vurdering, end KAB havde turdet håbe på.

“Vi troede ikke, vi lå så højt, men priserne i byen er høje i øjeblikket. Det gælder så også for egnede byggegrunde til vores nye domicil, men det er klart, at prisen lige nu er gunstig for os,” siger Flemming Strøm.

Grundtvigs Hus, som KAB beboer nu, er fra 1906, hvor grundstenen blev lagt på Grundtvigs fødselsdag. I 1908 blev huset indviet. Siden har huset været et grundtvigiansk kulturcenter, et hotel med 80 værelser, en gymnastiksal på 4. sal og beslaglagt af tyskerne under krigen. KAB købte huset i 1972, og siden har huset haft lejere i form af bl.a. ingeniørfirmaet Dominia, arkitektfirmaet Fællestegnestuen, Center for Menneskerettigheder og Københavns Universitet, som først for nylig har sagt farvel til Grundtvigs Hus. Dertil kommer hjørnehuset på Vester Voldgade. I alt omkring 10.000 m2.

“Det er jo et fantastisk hus, men heller ikke sådan at gå til. Der skal investeres en god portion penge, hvis huset skal omdannes til et hotel, men der er mange muligheder. Og lad os nu se. Vi er ved at få lavet en teknisk rapport, men noget tyder på stor interesse, så hvis den hænger ved, så skal vi nok få solgt. Og så forhåbentligt har vi fundet en egnet byggegrund straks efter,” siger Flemming Strøm, som regner med, at de første bud begynder at tikke ind i løbet af foråret, hvorefter egentlige forhandlinger kan påbegyndes.

KAB er nu i gang med at opbygge et arkiv for de potentielle købere, hvor alt materiale om det historiske hus samles. Det gælder tegninger, tekniske beskrivelser, data om ejendomsskat, servitutter m.v.

Uanset køberen, vil der blive tale om, at KAB skal blive boende til leje i minimum to år. Tid, som skal benyttes til at opføre et nyt KAB-domicil.

Om skribenten

kristoffer_friis_soerensen.jpg
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste