03. FEB. 2017 KL. 00:00

Udenlandsk hotelkæde klar til at give millioner for KAB-hovedkvarter

colourbox1214957.jpg

Administrationsselskabet KAB skal flytte og har sat deres hovedkvarter ved Rådhuspladsen til salg. Investorer sværmer om de historiske bygninger, som har fået en tårnhøj vurdering.

Et af landets allerstørste boligselskaber – KAB – har sat deres domicil til salg i indre by i København. De historiske rammer, som ligger lige ved Rådhuspladsen, har fået investorer fra ind- og udland til at flokkes om de 10.000 m2, selvom priserne er skyhøje. Lige nu er der 10 mulige købere, men endnu er der ikke afgivet tilbud.

“Interessen er stor, og der har været flere delegationer på besøg. Det er en blanding af danske kapitalfonde, en pensionskasse og udenlandske investorer, der har forskellige ideer med vores spændende bygninger. Der er både tanker om erhverv og bolig, og også en udenlandsk hotelkæde er interesseret,” siger Flemming Strøm, der er viceadministrerende direktør i KAB.

Vi troede ikke, vi lå så højt, men priserne i byen er høje i øjeblikket. Det gælder så også for egnede byggegrunde til vores nye domicil, men det er klart, at prisen lige nu er gunstig for os.

Flemming Strøm

Grundtvigshus

Tilbage i november besluttede KAB’s repræsentantskabsmøde at give grønt lys for salget af bygningerne på Vester Voldgade ved Rådhuspladsen i København. Det var et følsomt punkt, idet KAB altid har holdt til i Vester Voldgade, men der var enighed om at kunne gå i gang med et salg. Jagten på en egnet byggegrund i København til et mere energivenligt nybyggeri er gået i gang. KAB forventer at skulle bruge 8.000 m2 i et nybyggeri.

Flemming Strøm kalder processen omkring salget for en ”erkendelsesproces”, hvor erkendelsen omkring salget gik lidt hurtigere, da KAB fik valuarvurderingen. Den ligger på et højt tre-cifret millionbeløb. En højere vurdering, end KAB havde turdet håbe på.

“Vi troede ikke, vi lå så højt, men priserne i byen er høje i øjeblikket. Det gælder så også for egnede byggegrunde til vores nye domicil, men det er klart, at prisen lige nu er gunstig for os,” siger Flemming Strøm.

Grundtvigs Hus, som KAB beboer nu, er fra 1906, hvor grundstenen blev lagt på Grundtvigs fødselsdag. I 1908 blev huset indviet. Siden har huset været et grundtvigiansk kulturcenter, et hotel med 80 værelser, en gymnastiksal på 4. sal og beslaglagt af tyskerne under krigen. KAB købte huset i 1972, og siden har huset haft lejere i form af bl.a. ingeniørfirmaet Dominia, arkitektfirmaet Fællestegnestuen, Center for Menneskerettigheder og Københavns Universitet, som først for nylig har sagt farvel til Grundtvigs Hus. Dertil kommer hjørnehuset på Vester Voldgade. I alt omkring 10.000 m2.

“Det er jo et fantastisk hus, men heller ikke sådan at gå til. Der skal investeres en god portion penge, hvis huset skal omdannes til et hotel, men der er mange muligheder. Og lad os nu se. Vi er ved at få lavet en teknisk rapport, men noget tyder på stor interesse, så hvis den hænger ved, så skal vi nok få solgt. Og så forhåbentligt har vi fundet en egnet byggegrund straks efter,” siger Flemming Strøm, som regner med, at de første bud begynder at tikke ind i løbet af foråret, hvorefter egentlige forhandlinger kan påbegyndes.

KAB er nu i gang med at opbygge et arkiv for de potentielle købere, hvor alt materiale om det historiske hus samles. Det gælder tegninger, tekniske beskrivelser, data om ejendomsskat, servitutter m.v.

Uanset køberen, vil der blive tale om, at KAB skal blive boende til leje i minimum to år. Tid, som skal benyttes til at opføre et nyt KAB-domicil.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste