23. FEB. 2017 KL. 00:00

Modreaktion fra Brøndby Strand

broendby-strand_full-window-size.jpg

Claus Djervad

Beboerne i Brøndby Strand har den sidste uge arrangeret en større moddemonstration efter flyeren fra Danskernes parti.

”Til de fremmede i Brøndby Strand” – sådan indledes den flyer, der blev leveret i flere postkasser i sidste uge. Med ønsket om en god tur hjem og en fiktiv enkeltbillet med destinationen Langtbortistan i en ”kærlig hilsen” fra Danskernes Parti. Flyerens modsatte side er dedikeret til danskerne i Brøndby Strand med udmeldingen: Vi giver jer Danmark tilbage og en tilhørende fiktiv check på 16 milliarder årligt.

I facebookgruppen ”Vores Brøndby Strand” samledes forargede og berørte beboere i sidste uge og udvekslede holdninger om uddelingen af flyeren. Flere beboere har siden alene og i fællesskab taget initiativ til at vise både naboer og politikerne på Christiansborg, at mange beboere i Brøndby Strand er stolte af området og elsker mangfoldigheden.

Vi er glade for at bo i Brøndby Strand. Vi er overvejende trygge. Vi går ikke op i, at vi er forskellige. Det er en naturlig del af livet i Brøndby Strand. Vi snakker ikke meget om integration, men om at leve i fred og fordragelighed med hinanden. For nogle er det gode liv i Brøndby Strand uforståeligt, men ikke for os, der bor her.

Hugo Thuge

Konkrete tiltag i Brøndby Strand
Efter de første postkasser var tømt, blev et brev med overskriften ”Jeg elsker at bo her, sammen med jer” delt ud, hvor en beboer beskriver, at i Brøndby Strand er der plads, uanset sprog, religioner og hudfarve. Ejendomsselskabet T13 med formand Hugo Thuge har også reageret på flyeren ved at omdele et postkort med overskriften, vi elsker Brøndby Strand og følgende budskab:

”Vi er glade for at bo i Brøndby Strand. Vi er overvejende trygge. Vi går ikke op i, at vi er forskellige. Det er en naturlig del af livet i Brøndby Strand. Vi snakker ikke meget om integration, men om at leve i fred og fordragelighed med hinanden. For nogle er det gode liv i Brøndby Strand uforståeligt, men ikke for os, der bor her.”

Både lørdag og søndag har der været moddemonstrationer foran kulturhuset i Brøndby Strand, sognepræst Elisabeth Krarup de Medeiros og imam Naveed Baig talte. Ligesom Brøndbys borgmester Kent Max Magelund.

Weekenden blev afsluttet med et drone-billede, hvor flere hundrede beboere står samlet med Brøndby Strands boligblokke i baggrunden. Venligboerne har også benyttet lejligheden til at dele deres værdier, nemlig et fællesskab på trods af religion og hudfarve, hvor de har vedhæftet en velkomstbillet til Venligbohus i København.

Kunstneren Salim Assi portrætterede blokkene med penselstrøg og farver på et stort lærred, som skal sælges på en auktion til højestbydende på Lauritz.com, hvor overskuddet går til sociale initiativer i Brøndby Strand.

Isam B fra gruppen Outlandish optrådte med ”I Danmark er jeg født”, og der blev derudover inviteret til open mic, hvor alle beboere kunne dele egne holdninger og oplevelser.

”Beboerdemokratiet ville ikke gå ind i sagen, da den var for politisk, og så er det godt, at vi har en masse unge mennesker i Brøndby Strand, som markerer deres holdninger. En ældre dame henvendte sig forleden til mig og sagde, at hun synes, det er dejligt, at folk nu kan se, at vi synes, vi har det godt i Brøndby Strand,” fortæller Hugo Thuge, der er formand i ejendomsselskabet T13.

Han har udelukkende mødt positive tilkendegivelser efter weekendens arrangementer, og det giver genlyd i området.

Udsendelsen af flyeren er ifølge Danskernes Parti en reaktion på, at der bor flere indvandrere og efterkommere end etniske danskere i Brøndby Strand.

”Danskernes parti går ind for at sende indvandrere hjem til de lande, de kommer fra, og det vil vi gerne vise danskerne,” siger Daniel Carlsen, der er formand i Danskernes Parti.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste