01. FEB. 2017 KL. 00:00

Leder: Høflige bander

_alr4232.jpg

Anna-Lene Riber

“Vi ser frem til, at de ekstra midler til skolerne hurtigt kommer ud at arbejde i de udsatte områder, så børnene får det bedst mulige afsæt videre i livet.“

NORMALT ER HØFLIGHED en dyd, men det kan også blive en provokation. Det skete, da den lokale leder af den kriminelle bande Black Army bød landets statsminister velkommen i Vollsmose med ordene: ”Du er velkommen i Vollsmose”.

Signalet var ikke til at tage fejl af – ”Her bestemmer vi!” Og det er netop det, som er fuldstændig rivende galt i øjeblikket, nemlig at en kriminel bande har taget kontrollen med dele af Vollsmose, hvilket vi beskrev i Boligen i december.

Opråbet i Boligen fra de boligorganisationer, der har ansvaret for Vollsmose, blev hørt af landets statsminister, som ved sit besøg netop refererede til magasinet Boligen og slog fast: ”Banderne skal bremses. Vi vil sætte hårdt imod hårdt og give myndighederne de redskaber, der er nødvendige for at kunne sætte maksimalt pres på bander og rockere.”

Samtidig fremhævede Lars Løkke Rasmussen, at kriminaliteten i Vollsmose faktisk er meget lav, men at der er få ekstremt utryghedsskabende elementer, som ødelægger det for de mange. Det skal stoppes. Så vi også får bragt den etablerede fødekæde af unge ind i bandemiljøet til ophør. De unge mennesker skal i stedet have mulighed for at forfølge deres drømme om god uddannelse og spændende arbejde.

BL har påvist, at børnene i de almene boligområder og særligt i de udsatte boligområder får markant lavere afgangskarakterer fra folkeskolen, og det betyder, at de i langt mindre grad får uddannelse og dermed arbejde senere i livet. Og netop den dagsorden fremhævede statsministeren også ved sit besøg.

”Folkeskoler med mange udsatte børn skal styrkes, så de bedre kan hjælpe de udsatte børn til at finde en god vej igennem livet”, sagde han og henviste til de 500 millioner kroner, som er skrevet ind i regeringsgrundlaget med henblik på at styrke skolerne i områder, hvor forældrene ikke har en så stærk boglig baggrund.

Vi ser frem til, at de ekstra midler til skolerne hurtigt kommer ud at arbejde i de udsatte områder, så børnene får det bedst mulige afsæt videre i livet. Og vi har travlt, for selv om det kan synes som god tid, så er det mange forandringer, som skal -føres ud i livet, før de ny adgangskrav træder i kraft i sommeren 2019. Gør vi det ikke rigtigt nu, vil vi stå med nogle unge mennesker med bristede fremtidsdrømme. Det er uholdbart, både for det enkelte unge menneske og for det lokalområde, hvor de bor.

I det kommende fokus på folkeskolen i udsatte områder skal man være opmærksom på, at vi her både taler om de ”berømte større udsatte områder” og om situationen i flere yderområder, hvor børnene heller ikke klarer sig godt nok i skolen. Lad os komme i gang.

Boligen nr. 2 - 2017

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Rolfrasmussolveig2 Ambitionen om den blandede by fordufter på en byggegrund i Ørestad
Anitta Fjordparken 1 Fra kontorassistent til direktør på 13 måneder: ”Hvor svært kan det være”
Klaus Ringgard Per Feder Og Hans Firma Er Ng21 Boligdirektør om afstemninger: “Den her model virker hver gang”
RW 210922 FAB Elbiler 0010 Ny guide viser vejen til el-biler i boligafdelingerne
Hjemløshed Sådan kan kommuner skaffe flere almene boliger til hjemløse
Se alle artikler ( 2379 )

0

Læseliste