05. DEC. 2017 KL. 12:41

Ole Birk Olesen besøgte fsb’s Planethusene

obo-i-vanloese.jpg

fsb

De 158 nye boliger, der er opført oven på Vanløses nye indkøbscenter ”Kronen”, fik mandag promenent besøg. Klokken 12.00 ankom transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen for blandt andet at høre om erfaringerne med at blande privat og alment byggeri.

 

Hvor vigtigt er det at blande almene og private udlejningsboliger, så der er noget for forskellige pengepunge? Hvor højt skal man bygge for at få plads til alle de, der vil bo i København. Og hvordan fungerer samarbejdet mellem en privat investor og en almen boligorganisation, når loven siger, at en privat investor nu skal give plads til op til 25 pct. almene boliger ved nybyggeri. Det og en række andre spørgsmål blev diskuteret ved en rundbordssamtale, da transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen var på besøg i fsb’s Planethusene i Vanløse. Her flytter de første beboere ind i februar. Rundt om bordet sad fsb’s formand Steen Søndergaard Thomsen og repræsentanter for Solstra Capital Partners og Sangberg arkitekter.

Et højtliggende bykvarter med udsigt

Fra både fsb’s formand, Steen Søndergaard Thomsen, og repræsentanterne fra Solstra Capital Partners, der har bygge 118 af de i alt 158 boliger på toppen af det nye indkøbscenter i  Vanløse, blev der givet udtryk for gode erfaringer. fsb står for de 40 almene boliger – 30 familieboliger og 10 ungdomsboliger. Center og de nye boliger ligger centralt i hovedstaden ved Vanløse Torv, S-togstation og metrostation. Boligerne, der er 1-3 plan, er placeret som en mini-bjerglandsby med stueplan 12 meter over jorden og stier fri for bil- og cykeltrafik. Det nye højtliggende bykvarter får en række grønne byrum, en flot udsigt og masser af indkøbsmuligheder et par trappetrin fra døren.

Ministerens interesse for Vanløse

Ole Birk Olesen havde bedt om at besøge Planethusene, for blandt andet at se, hvordan 25 procents-reglen for bruges og virker og  bruges. (Den del af planloven, der siger, at op til 25 pct. af nybyggeri skal bestå af almene boliger, hvor huslejen kan holdes nede).  Samtidig udviste ministeren også stor interesse for det arkitektoniske projekt, der er forbundet med at placere en samling af huse oven på et stort indkøbscenter. – Et lille tætbygget bycentrum, med beboelse og handel tæt på et trafikknudepunkt.

Projektet er gennemført med den såkaldte delegeret bygherre-model, hvor det er den private bygherre, der bl.a. står for at finde rådgivere og totalentreprenør. Byggeriet er etableret som moderne modulbyggeri.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste