20. DEC. 2017 KL. 11:56

Nu ansættes der juniorpædagoger i Taastrupgaard

281117-billede-jp-3.jpg

AKB Taastrup

Syv unge fra Taastrupgaard er blevet ansat som juniorpædagoger i boligområdets daginstitutioner. 

Taastrupgaard i Høje-Taastrup er under forvandling. En stor omdannelse for bebyggelsen er undervejs og skal skubbe Taastrupgaard ud af regeringens liste over udsatte boligområder, men også på det boligsociale område rykker det.

Syv unge - fem piger og to drenge i alderen 15-17 år - fra Taastrupgaard er netop blevet ansat som såkaldte juniorpædagoger i tre af boligområdets daginstitutioner som del af en fritidsjobindsats. Institutionerne er Taastrupvang, Taastruphøj og Taastrupdal. Her skal de syv unge supplere pædagogerne og sørge for ekstra aktiviteter for de mindste børn. Ansættelserne er et samarbejde imellem daginstitutionerne og den boligsociale helhedsplan i Taastrupgaard og en styrkelse af samarbejdet imellem institutionerne og boligområdet.

“For de unge er det meningsfuldt arbejde. Flere af dem kender vi fra flere lommepengejob, men nu kan vi med samarbejdet skubbe dem længere på vej ud imod jobmarkedet,” siger Lea Svane, boligsocial medarbejder i helhedsplanen.

De unge er klar til fritidsjob, når de fylder 14 år. Flere af juniorpædagogerne har været ude i ‘klassiske’ lommepengejob, hvor de eksempelvis løser opgaver i boligområdet, gør rent og løser opgaver i haverne eller skaber aktiviteter for områdets børn om sommeren. Men projektet med institutionerne stiller større krav til de unge. De skal arbejde seks timer om ugen.

“Nu skal de unge ud på en ‘rigtig’ arbejdsplads. Der er timesedler og et stort ansvar for at dukke op til tiden. De bliver en slags rollemodeller for de små børn, og det skal de også tænke over, når de hænger ud i boligområdet. Det går ikke at stå og gakke helt ud, når man arbejder i institutionerne. Heldigvis har vi indtil nu kun hørt meget positive tilbagemeldinger,” fortæller Lea Svane.

I alt er cirka 30 unge imellem 14 og 18 år fra Taastrupgaard i fritidsjob om året. De unge får via de forskelligartede job mulighed for at opbygge et netværk i området og ikke mindst en anbefaling.

Taastrupgaard er et stort boligområde i Høje-Taastrup Kommune, hvor der er 916 boliger. I projektet ‘Fremtidens Taastrupgaard’ er det netop vedtaget endeligt at rive otte blokke ned. Svarende til 188 boliger. Området skal ombygges med flere grønne områder, mere lys og luft samt facaderenovering og nye vinduer i de resterende blokke. Målet er et mere blandet boligområde.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste