14. DEC. 2017 KL. 10:38

For få henlæggelser giver kraftig huslejestigning

ejendommen-65-moedestedet-stenvej-afd-30-h.jpg

Bovia

Ældre beboere på Stenvej i Grindsted kan fra årsskiftet se frem til en markant huslejestigning på mere end 500 kroner om måneden. Årsagen skal findes i stigninger i henlæggelser.   

I omkring 25 år har huslejestigningerne i otte ældreboliger hos Grindsted Boligforening, der bliver administreret af Bovia, været begrænsede. Men det er slut nu. Ikke nok med at beboerne stiger med 14 procent i husleje fra det nye år, så venter der endnu en huslejestigning i 2019 og endnu en i 2020.

Bovia har i et år været ny administrator på Stenvej i Grindsted, og her har økonomiafdelingen kigget regnskaberne grundigt igennem og konstateret, at der ikke har været henlagt midler nok til nye opgaver i afdelingen.

”Vi har kigget på de kommende udfordringer i afdelingen, og der er simpelthen ikke penge nok på sparebogen til at udføre de ting, der skal laves de kommende ti til tyve år. Og det er det, man gør op med nu. Typisk stiger folk i husleje med en to til tre procent om året i stedet for at få de her hop. Nu arbejder vi hen imod en mere balanceret huslejestigning,” forklarer direktør Per Nielsen, Bovia, og fortæller at stigningerne er varslet med tre måneder.

Ingen beboere dukkede op

Ifølge Per Nielsen, er udfordringen, at få folk til at forstå, at de skal spare op til et tag om 50 år, når de eksempelvis flytter ind i noget nyt.

”Typisk er det folk, der har til hensigt at bo i en lejlighed i en kort periode, som ikke kan se meningen med, at der skal henlægges til om ti år. I sidste ende er det jo beboerne, der godkender budgettet, som er gennemarbejdet af administrationen,” siger han.

Men på Stenvej var der ingen fra de otte lejemål, der dukkede op til afdelingsmødet. Og da der ikke er nogen afdelingsbestyrelse er det hovedbestyrelsen, der ender med at godkende huslejestigningen.

Per Nielsen fortæller, at de i boligafdelingen har overholdt alle formalia, og indkaldt til samtlige møder rettidigt.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste