30. AUG. 2017 KL. 00:00

Mogens mister boligstøtten to gange om året

bl_mogens_bentzen_002.jpg

Carsten Andersen

Mogens Bentzens arbejde som beboerdemokrat og i fjernvarmebestyrelsen skaber kaos i hans privatøkonomi. For to gange om året mangler han 2.700 kroner i boligydelse på grund af de vederlag, han får for sit arbejde.

Mogens Bentzen har været beboerdemokrat et halvt liv. For han synes, at man har pligt til at bidrage, når man kan.


Men de seneste år har nye regler for udbetaling af boligstøtte givet ham store problemer. For vederlagene for bestyrelsesarbejdet betyder, at han to gange om året bliver trukket 2.700 kroner i boligydelse. 


”Milliarderne fosser ud af statskassen, mens de nidkært går efter sådan nogle som mig. Det er mangel på tillid over for almindelige mennesker,” siger Mogens Bentzen.


Han er formand i Hvidovreparken og medlem af organisationsbestyrelsen i Hvidovre Boligselskab. Desuden er han med i bestyrelsen for det lokale fjernvarmeværk. 


Halvårligt får han 3.000 kroner for arbejdet i organisationsbestyrelsen og 10.000 kroner for bestyrelsesmedlemsarbejdet i fjernvarmeværket.  

De ekstra penge oven i hans folkepension betyder, at han så to måneder efter vederlagene bliver trukket 2.700 kroner i boligydelse. 


Han betaler af på en stor gæld fra sin skilsmisse i 1983, og de måneder, han mangler boligstøtte, må han blandt andet ringe til kreditorer og sige, at han ikke kan betale. 
 

Giver usikkerhed
Måden at udbetale boligstøtte er blevet ændret, fordi så mange glemte at indberette ændringer i deres indtægt i løbet af året. Ved efterreguleringen af boligstøtte for 2015 skulle cirka 54.000 borgere betale i alt 195 millioner kroner tilbage i for meget udbetalt boligstøtte. 

Men Mogens Bentzen mener ikke, at det nye system fungerer, fordi man aldrig ved, hvor mange penge man har på kontoen. 


”Det giver en stor usikkerhed. Jeg har ringet og klaget til Udbetaling Danmark over det og fik at vide, at jeg selv skulle spare op til de måneder, hvor jeg ikke fik boligstøtte,” siger han.


Men det er lettere sagt end gjort, mener han, når man har en folkepension. For de honorarer, han får, dækker ofte huller, der var opstået i forvejen. 


”Selvfølgelig kunne man lægge noget til side. Men når man har så lille en økonomi som jeg, skal der bare noget så simpelt til, som at jeg har brug for piller på apoteket. Så bliver jeg nødt til at tage af de penge, jeg skulle have gemt,” siger han.


I stedet har han nu fået Hvidovre Boligselskab til at fordele sine honorar anderledes, så de gemmer 3.000 kroner og udbetaler det måneden efter. 



Boligen nr. 9 - 2017

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3007 )

0

Læseliste