25. APR. 2017 KL. 00:00

Skoler i udsatte boligområder kan få del i milloner

loekke-millioner_full-window-size.jpg

Stefan Kai Nielsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede i sin nytårstale, at regeringen ville afsætte en ny skolepulje på 500 millioner, der skal løfte fagligt svage elever. I dag blev indholdet præsenteret i Statsministeriet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Merete Riisager præsenterede i dag regeringens nye skolepulje på 500 millioner kroner. Målet med puljen er at hæve karaktererne i dansk og matematik på skoler med mange fagligt svage elever.

120 udvalgte skoler fordelt over hele landet kan få del i pengene, og en betydelig del af de skoler ligger i udsatte boligområder.

”Det er et initiativ, der på en ny måde skal tage fat på et desværre gammelt og velkendt problem, at en stor del unge forlader folkeskolen uden at kunne læse og regne på et tilstrækkeligt niveau, og deres muligheder i livet bliver derfor mindre, end de kunne have været,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen på pressemødet.

Penge gives som præmie
De 500 millioner kroner bliver udmøntet over tre år og udbetales som præmie til de skoler, der formår at hæve elevernes karakterer i dansk og matematik ved afgangsprøverne i 9. klasse. Den enkelte skole vil kunne opnå en præmie på op til 1,5 millioner kroner, som den frit kan benytte til skolerelaterede formål, forklarede undervisningsminister Merete Riisager.

”Skolepuljens penge skal skabe engagement blandt skoleledere, undervisere og ikke mindst forældrene, som forhåbentlig vil benytte lejligheden til at tage et endnu større ansvar for deres børns læring,” sagde Merete Riisager.

En lang række skoler i udsatte boligområder er på listen over de skoler, der kan få del i pengene. Det gælder for eksempel Tovshøjskolen i Gellerupparken i Aarhus, Abildgårdskolen i Vollsmose i Odense og Gadehaveskolen i Gadehavegård i Høje-Taastrup. Se den fulde liste over skoler på Undervisningsministeriets hjemmeside.

Skolepuljens penge skal skabe engagement blandt skoleledere, undervisere og ikke mindst forældrene, som forhåbentlig vil benytte lejligheden til at tage et endnu større ansvar for deres børns læring.

Merete Riisager

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste