07. APR. 2017 KL. 00:00

50.000 boliger for 180 kroner

focus1.png

Colourbox

Et nyt opskrivningssystem giver boligsøgende mulighed for at skrive sig op til en bolig i alle de boligselskaber, DAB administrerer, for én og samme pris. Samtidig er selve opskrivningsprocessen blevet mere enkel.

DAB’s nye opskrivningssystem koster 180 kroner årligt. Personer, som allerede står på ventelisterne, bliver automatisk overført til det nye opskrivningssystem og kan selvfølgelig føje nye selskaber til deres opskrivning. Den boligsøgende kan døgnet rundt ændre i sin opskrivning og se sin placering på ventelisten

”Vi arbejder løbende på at finde nye, smarte løsninger, der imødekommer de boligsøgendes behov. Det har været afgørende for os at udvikle et system, som er nemt at gå til og ikke betyder flere omkostninger for den boligsøgende, der gerne vil skrives op i flere selskaber,” siger administrerende direktør i DAB, Niels Olsen.

”Samtidig har det været vigtigt for os at bibeholde boligselskabernes lokale ventelister. DAB’s nye, fælles opskrivningssystem gør alt det, og derfor er vi glade for at lancere denne løsning,” fortsætter han. 


Enkel opskrivning

Opskrivningsprocessen er forenklet, så den boligsøgende fra i dag kan skrive sig op i områder/regioner (som Region Hovedstaden eller Jylland) frem for som tidligere at skulle skrive sig op selskab for selskab. Yderligere skulle de boligsøgende tidligere betale et opskrivningsgebyr for hvert eneste boligselskab. Det betød, at langt de fleste valgte kun at lade sig skrive op i ét selskab. 

”Vi kan se, at otte ud af 10 boligsøgende, der i dag er skrevet op til en bolig, kun har skrevet sig op i ét selskab – typisk fordi det var for besværligt eller for dyrt at skrive sig op i flere selskaber. Med det nye system er det både nemmere og billigere at skrive sig på ventelisten til flere boligselskaber, og det er en service, jeg er sikker på, at vores boligsøgende vil tage godt imod,” fortæller Dennis M. Christensen, udlejningschef i DAB.


Selskaberne beholder deres ventelister

Det er kun opskrivningssystemet, de DAB-administrerede boligorganisationer nu er fælles om, ikke ventelisten.

Hvert selskab beholder fremover sin egen venteliste. Ligesom placeringen af de boligsøgende, der allerede står på venteliste, fortsat bestemmes af, hvornår de er blevet skrevet op i det enkelte selskab. Det nye tiltag ændrer altså ikke på rækkefølgen af dem, der allerede står på venteliste.             

”Vi glæder os over det nye, fælles opskrivningssystem, der både imødekommer kravet om en smidig og gennemsigtig opskrivningsproces for de boligsøgende og samtidig tilgodeser boligselskabernes ønske om at bevare deres ventelister,” slutter Niels Olsen.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste