11. OKT. 2016 KL. 00:00

Lejere kan rammes af skatteplan

tingbjerg-koebenhavn-300dpi.jpg

Jørgen Jørgensen

Højere huslejer kan blive konsekvensen af regeringens reform af boligskatterne. Boligselskaber ønsker samme sikkerhed for lejere som ejere i den nye reform.

Regeringens forslag til nye ejendomsskatter risikerer at ramme lejerne i landets almene boliger. Den klemme kan betyde en gennemsnitlig huslejestigning på 350 kroner om måneden for lejere. Hovedproblemet er ifølge BL – Danmarks Almene Boliger, at der i reformen af ejendomsvurderingerne lægges op til en betydelig stigning i vurderingen af etageboliger, som den almene sektor har en forholdsvis stor andel af.

Som vi læser udspillet, får lejerne en stigning i deres ejendomsskatter, der overstiger stigningen i deres indkomster. Her er det helt afgørende, at lejerne får samme tryghed som ejerne, så der er et loft over stigningen i ejendomsskatterne.

Bent Madsen

”Som vi læser udspillet, får lejerne en stigning i deres ejendomsskatter, der overstiger stigningen i deres indkomster. Her er det helt afgørende, at lejerne får samme tryghed som ejerne, så der er et loft over stigningen i ejendomsskatterne,” siger Bent Madsen, direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, der repræsenterer 580.000 lejemål fordelt på boligselskaber over hele landet.

Regeringens bud på et nyt system for boligskatter giver, populært sagt, boligejerne rabat på skattebetalingen efter 2020, hvor det omstridte skattestop udløber og åbner op for stigende ejendomsværdier og skatter.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterede onsdag på et pressemøde i Skatteministeriet regeringens udspil under titlen "Tryghed for boligejerne", som blandt andet indeholder et nyt system for ejendomsvurderinger. I udspillet hedder det, at grundene under lejlighederne i de store byer er "markant undervurderet”. Der lægges altså op til i et nyt ejendomsvurderingssystem, at lejligheder kan få en kraftig stigning i grundværdien. Når grundværdien på en ejendom stiger vil grundskylden – altså skatterne – også stige for ejere af beboelsesejendomme. Den stigning vil gå ud over lejerne.

”Lige nu er der er i regeringens plan lagt op til meget betydelige værdistigninger på etagebyggeriet som vi har rigtig meget af. Og stiger skatten er der kun ét sted at hente pengene; på huslejerne. Politikerne ved godt det godt, så det er min forventning, at regeringen også vil sørge for at trygheden kommer til at gælde lejerne, så der også for almene boliger er et loft over den årlige udvikling i ejendomsskatter svarende til væksten i indkomsterne,” siger Bent Madsen.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste