11. OKT. 2016 KL. 00:00

Bredalsparken hyldes i ny udstilling

l1006621_full-window-size.jpg

Helene Høyer Mikkelsen

Bredalsparken er én af de 10 vigtigste murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne. Nu hyldes bebyggelsen i en ny udstilling, som Realdania, Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond står bag i samarbejde med Hvidovre Kommune, Hvidovre Hovedbibliotek, Forstadsmuseet og DAB. Udstillingen kan opleves på Hvidovre Hovedbibliotek fra den 15.-30. oktober. Der er fernisering lørdag den 15. oktober fra kl. 13.00-15.00, og alle er velkomne til champagne, kage, oplæg og rundvisning.

Bredalsparken i Hvidovre er arkitektur i særklasse. Det mener nogle af landets fremmeste eksperter på feltet. De har tidligere udpeget bebyggelsen som én af landets 10 vigtigste fra 1940’erne og 1950’erne – en unik periode, hvor Danmarks bedste arkitekter gik sammen med staten om at skabe gode boliger til den almindelige familie, skriver BARK i en pressemeddelse.

Denne bedrift fejres nu med en udstilling på Hvidovre Hovedbibliotek. Udstillingen, der har fået titlen ’Bredalsparken – Boliger til folket!’, giver mulighed for at dykke ned i beboeres og eksperters fortællinger om fællesskabet i den moderne forstad. Og samtidig bliver der sat spot på Bredalsparkens mesterligt udførte bygnings- og landskabsarkitektur.

”I kraft af både arkitektur, landskab og fælles faciliteter har Bredalsparken skabt gode rammer om gode liv i mere end et halvt århundrede. Bebyggelsen et godt eksempel på, hvordan man kan skabe gode, almene boliger, som alle kan få råd til. Og det er noget, vi kan lære af i dag. Vi er glade for at bakke op om denne udstilling, som sætter fokus på den moderne forstads kvaliteter,” siger Poul Sverrild, museumschef på Forstadsmuseet.

Udstillingen har fernisering den 15. oktober fra kl. 13.00-15.00, og den kan opleves frem til den 30. oktober.

Mesterlig arkitektur til borgerne
Bredalsparken er en arkitektonisk rundtur i og et kulturhistorisk billede på datidens drøm om at skabe nye, sunde boligområder i forstaden væk fra den trange og forurenede by.

”De murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne udgør en vigtig del af arvesølvet i dansk arkitekturhistorie, og Bredalsparken hører til blandt de allerbedste. Det er derfor velfortjent, at bebyggelsen bliver fremhævet som eksempel på noget af den vigtigste arkitektur, som vi har her i Danmark,” siger Mogens A. Morgen, der er professor på Arkitektskolen Aarhus og formand for den dommerkomité, der tidligere har udpeget Bredalsparken til at være blandt periodens 10 vigtigste.

Bebyggelsen er udført med omhu, godt håndværk, i gode og holdbare materialer, og den er tegnet af arkitekten Svenn Eske Kristensen med Axel Andersen, Ingwer Ingwersen og Jørn Palle Schmidt som landskabsarkitekter.

Fik du

læst disse?

Kaare Dybvad Af Claus Bech Listerne over udsatte boligområder har nu 62 nye forebyggelsesområder
Fotograf Holger Anderson Roskilde Stillads Husfacade2 Politisk stop for almene renoveringer vil give ekstraregning på huslejen
Design Uden Navn (20) Sådan tog beboerne kontrol over deres parkeringspladser med p-vagt
Rotte Colourbox Skadedyr: Hvem har ansvaret?
DSC9005 Ny rapport: Lejere har oftere gæld end ejere
Martin I Boliggr Boligselskaber: Sådan gav vi kontorfolket lov til mere hjemmearbejde
Se alle artikler ( 2289 )

0

Læseliste