22. NOV. 2016 KL. 00:00

Naturklub får familier ud af boligblokken

img_20160605_120348_full-window-size.jpg

Rasmus Dylov, Red Barnet

Tre boligforeninger har indgået et tæt samarbejde med Red Barnet for at give udsatte familier oplevelser i naturen.

”Ud af boligblokken – ind i naturen”. Det er navnet på et større projekt, som Red Barnet i samarbejde med Boligforeningen AAB, Boligselskabet Sjælland og Vibo har etableret.

Senior programkoordinator Eva Skytte, Red Barnet, fortæller, at man er gået sammen om at lave oplevelsesklubber, som skal skabe gode oplevelser for familier, som af den ene eller anden grund ikke selv har oveskud til at gøre det. Enten fordi de ikke ved, hvad naturen kan bruges til, eller fordi familierne ikke kommer ud, fordi de mangler penge. Formålet er at give børnene og deres familier positive naturoplevelser for at styrke det enkelte barn og fællesskabet i boligområdet.

”Vi har lavet en særlig vinkel på det, så det ikke bare er familieoplevelsesklubber, men naturoplevelser. Alle aktiviteter foregår i naturen. Det kan være en fisketur, hvor man fanger fisk, flår fisk og laver mad af fisken over bål. Det kan også være, at man går en tur i naturen, vender nogle sten og kigger på insekter,” siger hun.

Vi udvælger familierne på baggrund af sociale, økonomiske og sproglige udfordringer. Udvælgelsen foregår i tæt samarbejde med den lokale dagsinstitution. Vi har i forvejen et godt samarbejde med dem, og de har et tæt samarbejde med mange familier.

Christine Maria Wilhelmsen

Eva Skytte fortæller, at de i alle tre boligområder har kontakt til frivillige fra Red Barnet, der står for at arrangere turene. De frivillige planlægger turene og er en selvkørende gruppe. Typisk arrangerer de en heldagstur i weekenden en gang om måneden.

Udvælger selv familier
Projektleder i helhedsplanen, Christine Maria Wilhelmsen, Boligselskabet Sjælland, fortæller, at mange af familierne opholder sig i boligområderne, hvor der er meget asfalt og beton, og glæder sig over, at der er et tilbud, hvor familierne kan komme ud i naturen og få nogle oplevelser sammen.

Det er boligselskaberne, der selv står for udvælgelsen af de familier, de vurderer egnede til turene.

”Vi udvælger familierne på baggrund af sociale, økonomiske og sproglige udfordringer. Udvælgelsen foregår i tæt samarbejde med den lokale dagsinstitution. Vi har i forvejen et godt samarbejde med dem, og de har et tæt samarbejde med mange familier.”

Zübeyde Tamer, boligsocial medarbejder i Boligselskabet Sjælland, har selv været med på nogle af turene. Hun fortæller, at familierne er begejstrede for turene, og erkender, at de aldrig selv var taget ud i naturen på egen foranledning.

”Vi har lavet en masse aktiviteter i naturen, som at lave pandekager over bål, tillidsøvelser med bind for øjnene, navnelege og meget andet. Efter hver tur evaluerer vi, og familierne får mulighed for både at ytre sig negativt eller positivt om arrangementet. Vi har kun fået positive tilkendegivelser,” siger Zübeyde Tamer.

Naturoplevelserne er gratis for familierne at deltage i. Projektet løber over to år, og er støttet økonomisk af Jyske Bank, Friluftsrådet og Naturstyrelsen, 15. Juni Fonden, som samlet set har bidraget med 1,2 millioner kroner.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste