18. NOV. 2016 KL. 00:00

Lejere er også sikret fastfrysning af grundskylden

20161118-150924-l_46mb_full-window-size.jpg

Scanpix

Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti sikrede, at lejerne ikke blev forbigået, som det var tilfældet sidste år.

Regeringen har fredag eftermiddag indgået en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om finansloven for 2017.

Der er i den forbindelse blandt andet opnået enighed om at fastfryse beskatningsgrundlaget for grundskylden for alle ejendomme fra 2016 til 2017.

Det er en forlængelse af den fastfrysning, de samme partier aftalte i forbindelse med finansloven for 2016. Aftalen om fastfrysning af grundskylden, der blev indgået i forbindelse med finansloven for 2016 gjaldt dog kun ejerboliger.

Uenighed
I 2017 aftalen fastfryses grundskylden også for andels- og lejeboliger. Det sker på baggrund af krav fra Dansk Folkeparti og forslagsstillerne fra Det Konservative Folkeparti.

Vi syntes afgjort, at det var det mest retfærdige hvis lejerne og andelshaverne også fik gavn af det her. Derfor holdt vi fast.

Peter Skaarup

Det Konservative Folkeparti meldte allerede tidligt i processen ud, at de ville slås for, at andelshavere og lejere også skulle have del i fastfrysningen for 2017.

Og Dansk Folkeparti har støttet det.

”Vi syntes afgjort, at det var det mest retfærdige hvis lejerne og andelshaverne også fik gavn af det her. Derfor holdt vi fast,” udtaler formanden for Dansk Folkepartis folketingsgruppe, Peter Skaarup til Boligen.

Ifølge gruppeformanden var der under forhandlingerneuenighed i forhold til spørgsmålet om hvorvidt lejere og andelshavere skulle tilgodese, hvorfor det først var til sidst i forhandlingsforløbet, at aftalen om fastfrysningen af grundskylden faldt på plads.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Efter fem år virker hjemløsegaranti stadig

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste