11. NOV. 2016 KL. 00:00

3B satser på socialøkonomiske virksomheder

img_6339_2_full-window-size.jpg

3B

En konsulent med fokus på socialøkonomi står til rådighed for de beboere, der går rundt med en iværksætter i maven. Konsulenten arrangerer blandt andet workshops for beboerne i forskellige boligområder.

12 forretningsideer fra beboere i København kom på bordet til et aktionsværksted, der for nylig blev afholdt af Boligforeningen 3B på Østerbro. Beboerne fik sparring og feedback på deres ideer fra erfarne iværksættere inden for socialøkonomi. Til stede var virksomheder som Buddha Bikes og Glad Fonden.

Aktionsværkstedet var arrangeret af konsulent Stephane Parize, Boligforeningen 3B, der siden maj har været ansat som konsulent i en deltidsstilling, og skal stå for flere aktionsværksteder, der gør beboerne opmærksomme på, hvilke muligheder de har for at komme videre med en virksomhedsidé.

”Jeg sætter beboerne i forbindelse med de rigtige folk. Jeg opdyrker blandt andet nye samarbejdsrelationer med virksomheder, som er socialøkonomiske eller har fokus på socialt ansvar”.

Vil starte autoværksted
Han fortæller blandt andet om tre drenge, der var mødt op til aktionsværkstedet på Østerbro. De havde et klart ønske om at starte deres eget autoværksted op. Stephane Parize tog kontakt til Incita i Valby, der er en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at udvikle det rummelige arbejdsmarked, og fik et møde sat i stand.

”Vi møder og taler om samarbejdsmuligheder. Incita har muligvis et lokale tæt på et af vores boligområder, som drengene kan komme til at starte deres virksomhed i. Vi sparrer også, i forhold til hvordan vi kan opbygge et fællesskab blandt beboerne og gøre en forskel, så flere beboere får gavn af en idé,” oplyser han.

Kommer autoværkstedet op at køre, er meningen, at det på sigt skal give plads til nye jobmuligheder for de beboere, der kun kan arbejde få timer.

Formand Steffen Morild, Boligforeningen 3B, fortæller,at årsagen til, at man i Boligforeningen 3B arbejder med socialøkonomiske virksomheder, skyldes, at det er en god måde at skabe inklusion og en bedre social balance i boligafdelingerne. Projektet startede i maj 2016 og varer tre år med Stephane Parize som deltids projektleder.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste