31. MAR. 2016 KL. 00:00

Socialøkonomiske virksomheder kan løfte udsatte boligområder

colourbox1214957.jpg

Socialøkonomiske virksomheder kan være et trinbræt for folk i udsatte boligområder.

Socialøkonomiske virksomheder kan være med til at løfte udsatte boligområder. Det viser forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI.

- De kan hjælpe ved enten at skabe jobtræningsforløb eller reelle job til personer, der er på kanten af arbejdsmarkedet og som har problemer med at finde job i andre virksomheder, siger seniorforsker Frederik Thuesen til DR Nordjylland.

- Når der bor mange mennesker fra mange forskellige samfundslag samlet ét sted, så er det jo nærmest kodeordet til at have socialøkonomiske virksomheder.

Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Socialøkonomiske virksomheder har typisk ansat handicappede eller andre, der har svært ved at passe ind i et gængs fuldtidsjob.

- De skaber ikke arbejdspladser til rigtig mange mennesker på en gang, men de kan skabe arbejdspladser til nogen og derfra kan det måske brede sig som ringe i vandet, siger Frederik Thuesen.

Den effekt håber man at opleve hos en af Jyllands største almene boligforeninger, Himmerland Boligforening i Nordjylland.

- Når der bor mange mennesker fra mange forskellige samfundslag samlet ét sted, så er det jo nærmest kodeordet til at have socialøkonomiske virksomheder, siger direktør Ole Nielsen.

Boligselskabet holder torsdag en konference, der skal kickstarte udviklingen af idéer til socialøkonomiske virksomheder i bydelen Aalborg Øst.

- Der er en del mennesker uden for arbejdsmarkedet, så det vil sige, at der er der altså et formål med at opstarte sådan en virksomhed for at få folk i job, siger Ole Nielsen til DR Nordjylland.

Han nævner, at Himmerland Boligforening blandt andet har haft succes med at samarbejde med BOAS Specialisterne, der er en IT-virksomhed, der har ansatte med autisme.

- De stod for at scanne 7500 lejekontrakter og lavede ikke en eneste fejl.

 //Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste