15. MAR. 2016 KL. 00:00

Rådhus bliver måske til almene boliger

bramming_two-thirds.jpg

Bramming i Vestjylland mangler almene boliger, så det lokale boligselskab overvejer at købe et rådhus, der er kommet i overskud.

Siden kommunalreformen i 2007, hvor Bramming Kommune blev lagt sammen med Esbjergs, har behovet for et rådhus i byen ikke været ligeså presserende. Indtil nu, har det tidligere rådhus huset ansatte i den nye, større Esbjerg Kommune, men for nyligt har kommunen besluttet at sælge bygningen.

”Vi er ikke uinteresserede, men det kræver stadig en masse undersøgelser, før vi beslutter om, det er værd at købe. Men Bramming er en attraktiv by, hvor der mangler almene boliger, så det er da helt sikkert en mulighed,”

Peter Sandager, direktør i Bramming Boligselskab.

Samtidigt oplever Bramming stor befolkningstilvækst og mangel på almene boliger. Det er den by i Esbjerg Kommune med størst befolkningstilvækst per indbygger. Muligheden for at ombygge rådhuset til beboelse, virker derfor oplagt. Den mest oplagte køber, Bramming Boligforening, har dog endnu ikke besluttet sig for, om rådhuset har interesse.

 

”Vi er ikke uinteresserede, men det kræver stadig en masse undersøgelser, før vi beslutter om, det er værd at købe. Men Bramming er en attraktiv by, hvor der mangler almene boliger, så det er da helt sikkert en mulighed,” siger Peter Sandager, direktør i Bramming Boligselskab.  

 

Kræver undersøgelser
Grunden til, at Peter Sandager og Bramming Boligselskab endnu ikke har besluttet sig for, om rådhuset er værd at købe, er at ombygningen hurtigt kan blive bekostelig.

 

”Ved første øjekast kan det virke som om, at det er en stor fordel at købe en bygning til almene boliger i stedet for at bygge den selv, men det er ikke altid tilfældet. Før man tager den beslutning, kræver det en helt masse rådgivningstimer. Det er alt fra Asbest og PCB til etagedæk og bærerevne, som skal undersøges, før man overhovedet kan sætte den første streg,” siger Peter Sandager.

 

Så selvom lokale politikere allerede har erklæret sig enige i idéen om at sælge rådhuset til Bramming Boligforening, vil Peter Sandager endnu ikke gå så langt. De omfattende undersøgelser, som kræves for at finde ud af, om investeringen er noget værd, er nemlig endnu ikke i gangsat.

 

”Før vi overhovedet sætter den grundige undersøgelse i gang, skal vi også finde ud af, om Esbjerg Kommune ønsker at bygge flere almene boliger i Bramming. Så der er også noget politisk i det,” siger Peter Sandager.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste