01. MAR. 2016 KL. 00:00

Nedrivningsstop bringer Bolig Korsør tæt på konkurs

colourbox5681103_.jpg

Colourbox

Et møde i Slagelse Kommunes byråd reddede mandag aften i sidste øjeblik boligselskabet, der har 42 millioner kroner ude at svømme.

”BoligKorsør oplyser, at det reelt er en mulighed for, at selskabet går konkurs, hvis ikke helhedsplanerne bliver godkendt i deres nuværende form, da de allerede afholdte udgifter vil være en stor belastning for selskabet, som der ikke vil være dækning for,” lyder det blandt andet i brevet.

 

Kommunen har endnu ikke fået svar på brevet, der blev sendt den 29. januar. Man har ellers rykket for svar, oplyser kommunen. 

”Vi har 42 millioner ude at svømme, så det vil være rigtig mange penge, hvis vi mistede dem. Om vi så ville gå konkurs, ved jeg ikke. Men med denne her plan, skulle det ikke længere være aktuelt. Så går vi jo i gang med at bygge,”

Ebbe Jens Ahlgreen, formand i Bolig Korsør.

Reddet af byrådet
Nedrivningsstoppet betød, at BoligKorsør ikke kunne komme videre med sin helhedsplan for afdelingen på Thiesens Alle, Elme Alle og Linde Alle i Korsør, hvor flere huse skulle rives ned og nogle bygges om. På grund af kontrakter med entreprenørfirmaet, der skulle stå for de opgaver, var man nødt til at gå i gang med helhedsplanen senest 1. marts.

 

”Da det viste sig, at vi ikke kunne nå at få godkendelsen i tide, lavede vi i samarbejde med kommunen i stedet en alternativ plan, hvor vi går i gang med byggeriet af de nye rækkehuse og andre opgaver, som kan klares uden tilladelsen til nedrivning,” siger Ebbe Jens Ahlgreen, formand i Bolig Korsør.

 

Den alternative plan blev mandag aften, den 29. februar og altså i sidste øjeblik, godkendt på et møde i Slagelse Byråd. Så nu skulle Bolig Korsør definitivt være ude af konkursfaren, mener Ebbe Jens Ahlgreen.

 

”Vi har 42 millioner ude at svømme, så det vil være rigtig mange penge, hvis vi mistede dem. Om vi så ville gå konkurs, ved jeg ikke. Men med denne her plan, skulle det ikke længere være aktuelt. Så går vi jo i gang med at bygge,” siger han. 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste