11. MAJ. 2016 KL. 00:00

Smed kosteskaft efter varmemester - nu skal hun ud

love.jpg

Colourbox

Faaborg Boligforening vil have smidt en beboer ud, der optrådte truende og voldeligt overfor deres ejendomsfunktionær. 

 

I november sidste år opstod en batalje ved en af Faaborg Boligforenings rækkehuse i afdelingen Ringparken i Faaborg. Rækkehusets beboer, der stammer fra Thailand, havde i længere tid forsøgt at få boligselskabet til at udskifte et utæt ventilationsrør, der skabte fugt på loftet.

Forespørgslen var reel nok, men fordi beboeren talte dårlig dansk, kunne boligforeningen ikke få arrangeret et tidspunkt for en reparation. Måske derfor, var beboeren aggressiv overfor først tømreren og senere den tilkaldte varmemester, da de endelig kom for at udbedre skaderne på huset.

Det er mig, der har besluttet at indlede en retssag. Jeg vil beskytte mine ansatte. De skal kunne komme på arbejde og være trygge i deres hverdag. Så det var det, der gjorde, at jeg tænkte, vi måtte gøre noget.

Karin Bjerre, forretningsfører i Faaborg Boligforening

Den oprørte beboer, som ifølge varmemesteren var påvirket af et eller andet, hev rundt i ham og opførte sig truende. Episoden endte med at beboeren kom farende med et kosteskaft, som hun smed efter varmemesteren, der stod med ryggen til. Kosteskaftet missede og ramte en mur, men hele episoden rystede alligevel varmemesteren.

Sådan udlægger forretningsfører i Faaborg Boligforening Karin Bjerre episoden. Hun vil nu indlede en retssag for at få smidt beboeren ud af lejemålet.

”Det er mig, der har besluttet at indlede en retssag. Jeg vil beskytte mine ansatte. De skal kunne komme på arbejde og være trygge i deres hverdag. Så det var det, der gjorde, at jeg tænkte, vi måtte gøre noget,” siger Karin Bjerre.

Advokaten uenig
I Faaborg Boligforening har de aldrig oplevet noget lignende, fortæller Karin Bjerre. Hun er derfor ikke sikker på, hvordan retssagen vil ende. Alligevel er hun fortrøstningsfuld.

”Umiddelbart tænker vi, at det er vold og trusler mod tjenestemand i funktion, og det plejer jo at vægte tungt. Så jeg tror da på, at vi kan få medhold,” siger Karin Bjerre.

Den udsmidningstruede kvindes advokat, Jakob Hyland, er dog uenig i Faaborg Boligforenings udlægning af sagen. I sit forsvarsskrift hævder han nemlig, at beboeren hverken agerede voldeligt eller truende på nogen måde. Han påpeger desuden, at lejeloven derfor ikke giver mulighed for at smide beboeren ud. Det skriver Fyens Stifttidende.

Datoen for retssagen er endnu ikke fastlagt. Den er de to advokater stadig i gang med at fastlægge.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste