25. MAJ. 2016 KL. 00:00

Minister fandt inspiration i almenbolig+

inger-stoejberg.jpg

Stefan Kai Nielsen

Ifølge Inger Støjberg mangler der billige boliger i de større byer.

 

Mens kommuner over hele landet arbejdede på at få overblik over, hvor mange ekstra boliger de skal bruge for at klare den kvote af flygtninge for 2016, de har modtaget fra Udlændingestyrelsen, besøgte ministeren for udlændinge, integration og boliger, Inger Støjberg, den 25. april ikke mindre end to boligafdelinger, der var bygget efter modellen, Almenbolig+. Afdelingerne var AKB’s ”Danmarkshusene” i Rødovre og Sundbygård på Amager.

Undervejs blev der også tid til at se på Taastrupgaard, hvor der ganske vist ikke står Almenbolig+-huse. Boligtypen spiller dog muligvis en fremtidig rolle i boligområdet. Opførelse af Almenbolig+-huse imellem de eksisterende boligblokke er fremadrettet udset til at skulle sikre nye fysiske omgivelser og en mere varieret beboersammensætning. 


Tryg minister

”Jeg fik et godt indtryk af de initiativer, AlmenBolig+ står for, og er glad for at se, at man kan skabe billige boliger og samtidig lade folk have indflydelse på indretningen af deres bolig. Jeg håber, at erfaringerne fra AlmenBolig+ kan være med til at give inspiration til, hvordan vi kan sikre billige boliger til de grupper, der ellers har det svært ved at komme ind på boligmarkedet i de større byer,” sagde Inger Støjberg.


”Vi mangler billige boliger i de store byer, og mit besøg i Danmarkshusene i Rødovre og Sundbygård på Amager viste, at AlmenBolig+ netop er den type af boliger, der kan være med til at inspirere til at løse de udfordringer, vi står med på boligfronten i kommende år,” fortsatte hun.

Uanset om kommuner og boligorganisationer rundt om i landet vælger AlmenBolig+ eller en anden type, er ministeren sikker på, at opgaverne bliver løst.

”Jeg er helt tryg ved, at kommunerne og boligorganisationerne kan løfte opgaven og selv finde den rigtige løsning rundt om i landet,” sagde Inger Støjberg. 

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste