17. MAJ. 2016 KL. 00:00

Boligforening: Kontanthjælpsloft vil sende familier på gaden

flyttemand.jpg

Colourbox

Flere på kontanthjælp bliver smidt ud af deres lejlighed, når kontanthjælpsloftet træder i kraft til oktober, frygter boligforeningerne. De vil ikke længere have råd til deres lejlighed.

Hos Brabrand Boligforening i det vestlige Aarhus er der i øjeblikket omkring 600 personer på kontanthjælp. Mange af dem, især børnefamilier, bliver ramt. De vil få markant mindre i boligstøtte og skal selv betale mere i husleje.

- Flere af dem gældsætter sig privat eller via forskellige lån inden de erkender, at de er nødt til at finde noget mindre, og på det tidspunkt er det ved at være for sent. Så har de både en privat gæld og en for dyr husleje at forholde sig til, siger boligsocial medarbejder Henning Winther.

I øjeblikket sætter boligforeningen fem-seks familier om året på gaden, fordi de ikke kan betale deres husleje. Det tal vil stige, mener Henning Winther.

Boligforeningerne har også meget svært ved at forklare ændringerne til dem på kontanthjælp.

- Der er folk, der er funktionelle analfabeter, selvom de har gået i dansk skole og måske har etnisk dansk baggrund. Dem med en anden sproglig eller kulturel baggrund kan også have svært ved at forstå den her information, forklarer han.

Direktør i Boligselskabernes Landsforening, Bent Madsen, mener, at beboere i boligforeninger over hele landet vil mærke ændringerne.


//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste