13. JUN. 2016 KL. 00:00

Troels Lund vil have ny planlov på plads inden sommer

troels-lund-poulsen_jens-astrup.jpg

Jens Astrup

Byggeri tættere på kysten og flere penge til færger er på bordet i forhandlinger om vækstpakke og planlov. 

 

Regeringen vil lempe planloven, så kommunerne får lettere ved at sige ja til blandt andet erhvervs- og landbrugsbyggeri. En aftale skal på plads inden sommerferien, så der hurtigt bliver bedre vilkår for at skabe vækst i provinsen.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) forud for et forhandlingsmøde tirsdag:

- Vi lægger op til at lave en bred aftale, hvor vi gerne vil give kommunerne nogle større frihedsgrader. Vi vil skabe bedre udviklingsmuligheder i alle dele af Danmark.

Før valget talte Venstre blandt andet varmt for at give kommunerne mulighed for at lade store butikker og storcentre skyde op i landets byer. 

Ud over liberaliseringen af planloven har regeringen meldt ud, at man vil tillade 15 nye forsøgsprojekter ved kysterne. De første 10 forsøgsprojekter er navngivet. 

Før mødet tirsdag ønsker Troels Lund Poulsen dog ikke at melde klart ud på regeringens forventninger til indholdet i den kommende aftale:

- Vi er i en situation nu, hvor jeg lytter til partierne. Og så kæmper jeg selvfølgelig for, at regeringens politik kan blive gennemført. Men jeg ved også godt, at vi kun har 34 mandater.

- Derfor handler det om at få andre partier til at støtte det, som regeringen har spillet ud med. Der er nogle partier, som har nogle bestemte holdninger, og det lytter jeg til, siger ministeren.

Lempelsen af planloven vil formentlig løbe med størstedelen af opmærksomheden i forhandlingerne. Men de drejer sig også om regeringens vækstpakke med i alt 100 initiativer, som skal styrke væksten uden for landets store byer.

I den forbindelse har Socialdemokraterne spillet ud med et krav om, at det skal være lige så billigt at sejle med færge som at køre samme strækning på landevej: Det såkaldte landevejsprincip.

Regeringen har i forvejen afsat 85 millioner til lavere færgetakster. Men Socialdemokraterne mener, at beløbet bør være 133 millioner kroner.

- Det synes jeg er en spændende udmelding, siger Troels Lund Poulsen, som dog tilføjer: 

- Specielt, hvis Socialdemokraterne har fundet finansiering. Men mig bekendt har Socialdemokraterne ikke fundet nogen finansiering. Så det vil jeg spørge til, når vi mødes.

Ministeren forventer, at regeringens vækstpakke samlet set vil kunne øge væksten i BNP med 2,5 milliarder kroner årligt - hvis altså der kan samles flertal for pakken. I givet fald vil ændringerne af planloven kunne træde i kraft fra 1. januar næste år.

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste