18. JUN. 2016 KL. 00:00

Midlertidig opholdstilladelse er ikke midlertidig

_skn2793_.jpg

Stefan Kai Nielsen

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl kritiserede under hans partiledertale fra Folkemødets hovedscene den seneste trepartsaftale for at give flygtninge for gode dagpengeforhold.

”Jeg ved godt, at man kalder det midlertidig opholdstilladelse, men reelt ved vi jo godt, at det ender som permanent opholdstilladelse.

Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti.

Efter fællessang af numre fra Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansens nye cd, fik formand Kristian Thulesen Dahl på scenen. Hans partiledertale bar præg af traditionelle Dansk Folkeparti-værdier som tryghed og reducering af ikke vestligindvandring.

Om det sidste nævnte han blandt andet, at flygtningene ikke skal integreres og at den nyligt indgåede trepartsaftale gør lige netop det. Han sagde:

”Jeg ved godt, at man kalder det midlertidig opholdstilladelse, men reelt ved vi jo godt, at det ender som permanent opholdstilladelse. Hvorfor skulle man ellers gå i gang med at lave en trepartsaftale her for et par måneder siden, hvor man giver flygtninge, der kommer ud på lavtlønsjobs, mulighed for at optjene dagpenge fra dag ét?” spurgte Kristian Thulesen Dahl fra talerstolen.

Efterfølgende blev han interviewet i BL’s Dome ved siden af Hovedscenen. Højdepunktet her var det tilsyneladende nye politiske kærlighedsforhold mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Han sagde blandt andet, at han har talt mere med Mette Frederiksen i hendes første år som partiformand, end i hele hendes forgænger Helle Thorning Schmidts regeringstid.   

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste