24. JUN. 2016 KL. 00:00

Fond donerer 750 millioner til udsatte borgere

colourbox6264008-1.jpg

Colourbox

De kommende år vil Den A.P. Møllerske Støttefond donere 750 millioner kroner til udsatte borgere. Pengene skal udmøntes i projekter, der blandt andet skal bekæmpe negativ social arv igennem eksempelvis fritidsjob, iværksætteri og praktikindsatser. 

Det markante økonomiske boost til sociale indsatser fra fonden følges af jubel og positive ord hele vejen rundt. Således også fra Center for Boligsocial Udvikling, CFBU. Herfra lyder der dog også en opfordring. 

”Danmark har et stærkt velfærds-system, som løfter et stort ansvar. Men vi mærker også et behov for udvikling og langsigtede investeringer, hvor staten, civilsamfundet og erhvervslivet spiller endnu bedre sammen.

Henrik Tvarnø, direktør for Den A.P. Møllerske Støttefond

”Det er godt, at der gives penge til et trængt område. Flere af de projekter, der vil blive søgt penge til fra fonden, vil sandsynligvis rette sig imod borgere i de udsatte boligområder, hvor der i forvejen er mange indsatser for at bryde den sociale arv. Det er selvfølgelig vigtigt, at indsatserne bliver koordineret, og at man først og fremmest kontakter de helhedsplaner, der allerede er i gang, så der ikke opstår parallelindsatser, men at man i stedet styrker indsatsen i fællesskab,” siger Birgitte Mazanti, centerleder for CFBU. 

At indsatserne koordineres, kan både Landsbyggefonden og CFBU bekræfte. Begge er blevet inviteret til møde af Den A.P. Møllerske Støttefond for at komme med input til, hvordan pengene bliver givet bedst ud på områder, som knytter sig til de udsatte boligområder, hvor der er helhedsplaner. 

”Danmark har et stærkt velfærds-system, som løfter et stort ansvar. Men vi mærker også et behov for udvikling og langsigtede investeringer, hvor staten, civilsamfundet og erhvervslivet spiller endnu bedre sammen. Her kan fondens midler noget andet end de offentlige alene. Målet er at støtte indsatser, der skaber varige forbedringer og for alvor flytter noget for de udsatte borgere,” siger Henrik Tvarnø, direktør for Den A.P. Møllerske Støttefond til Altinget.

Pengene fra fonden skal øremærkes initiativer, der har et varigt perspektiv og gives til projekter inden for tre fokusområder, fremgår det af en meddelelse fra fonden. Fokus fra fonden er at få unge og voksne ind på arbejdsmarkedet, at nedbryde negativ social arv samt at skabe bedre fysiske rammer for de socialt udsatte i eksempelvis institutioner og socialt boligbyggeri.  

A.P. Møllerske Støttefond
Den A.P. Møllerske Støttefond, stiftet i 1983, vil over de næste fem-seks år donere 750 millioner kroner til arbejdet med socialt udsatte. Fonden støtter velgørende og almennyttige formål. 

Donationerne skal deles ud på tre overordnede programområder. For at opnå de ønskede indsatser har fonden valgt fem fokusområder under hvert programområde.

De tre programområder er: 
1. Flere udsatte borgere skal i uddannelse eller arbejde.
2. Brud med den negative sociale arv hos børn og unge. 
3. Bedre fysiske rammer for socialt udsatte borgere.

Projekter har mulighed for at søge om støtte via fondens hjemmeside, apmollerfonde.dk

”Fonden ønsker at styrke de borgere, som lever på kanten, fordi det enkelte liv skal respekteres, og fordi samfundet har brug for alles kræfter og evner,” siger Ane Mærsk ­Mc-Kinney Uggla, formand for Den A.P. Møllerske Støttefond. 

A.P. Møllerske støttefond

Den A.P. Møllerske Støttefond, stiftet i 1983, vil over de næste fem-seks år donere 750 millioner kroner til arbejdet med socialt udsatte. Fonden støtter velgørende og almennyttige formål. Donationerne skal deles ud på tre overordnede programområder. For at opnå de ønskede indsatser har fonden valgt fem fokusområder under hvert programområde.

De tre programområder er:
1. Flere udsatte borgere skal i uddannelse eller arbejde.
2. Brud med den negative sociale arv hos børn og unge.
3. Bedre fysiske rammer for socialt udsatte borgere.

Projekter har mulighed for at søge om støtte via fondens hjemmeside, apmollerfonde.dk

”Fonden ønsker at styrke de borgere, som lever på kanten, fordi det enkelte liv skal respekteres, og fordi samfundet har brug for alles kræfter og evner,” siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for Den A.P. Møllerske Støttefond.


Boligen nr. 7/8 - 2016

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste