14. JUN. 2016 KL. 00:00

Boligforeninger vil redde lejere fra at ende på gaden

colourbox3361588.jpg

Colourbox

Når kontanthjælpsloftet træder i kraft, kan nogle familier få svært ved at klare huslejen. Derfor går boligforeninger i Trekantområdet nu sammen om at ansætte en gældsrådgiver.

Familier kan blive sat på gaden, fordi de ikke kan betale huslejen. Sådan kan situationen blive for især enlige forsørgere efter 1. oktober, hvor kontanthjælpsloftet træder i kraft og kan resultere i langt lavere boligstøtte for nogle lejere. Tre boligforeninger i Trekantområdet er nu gået sammen om at ansætte en gældsrådgiver for at undgå, at flere familier bliver sat på gaden.

- Vi håber, at vi med en gældsrådgiver kan få spottet langt flere af de familier, som kan være i fare for at komme i uføre og ikke kunne betale deres husleje.

Finn Muus, direktør i Boligkontoret Fredericia.

Det er Østerbo i Vejle, Bovia i Kolding og Boligkontoret i Fredericia, der griber til handling, fortæller direktør i Boligkontoret Fredericia Finn Muus.

- Vi håber, at vi med en gældsrådgiver kan få spottet langt flere af de familier, som kan være i fare for at komme i uføre og ikke kunne betale deres husleje, siger han til DR Trekanten.

Foreningerne har nu sendt en ansøgning til finansiering af gældsrådgiveren til Integrations og Boligministeriet.

Beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser,at enlige uden børn vil miste mellem 600 og 1400 kroner om måneden i boligstøtte, mens enlige med børn vil miste mellem 2000 og 4000 kroner om måneden - afhængig af antallet af børn.

De tre boligforeninger råder til sammen over cirka 14.000 boliger i Trekantområdet.

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste