26. JUL. 2016 KL. 00:00

Effektiviseringer fører til græsfejde i Glumsø

graes.jpg

Colourbox

Efter 31 år har Boligselskabet Sjælland fundet ud af, at de har slået græs i et område, der tilhører kommunen.

Beboere i den almene boligafdeling Søparken i Glumsø på Midtsjælland har på det seneste måtte se til, mens ellers altid fine og nyslåede græsplæner er groet til, og nu ligner enge. Det har oprørt nogle beboere og siden vundet stor indpas i lokale medier.

Det høje græs skyldes, at Boligselskabet Sjælland, som ejer Søparken, efter at have klippet plænerne i 31 år nu har fundet ud af, at de rent faktisk tilhører Næstved Kommune. Boligselskabet er derfor holdt op med at slå græsset, mens kommunen endnu ikke er begyndt på det.

”I forbindelse med den effektiviseringsdagsorden, som er i gang i den almene sektor, har vi været inde og kigge på kort over alle vores afdelinger for at se, om vi slår græs de rigtige steder. Flere steder har vi fundet ud af, at vi har været for venlige over for kommunerne, så det er vi holdt med at være,” siger Morten Lykkeberg, kommunikations- og sekretariatschef i Boligselskabet Sjælland.

På grund af sommerferien har vi stadig ikke fået afklaret med kommunen, hvor matriklerne går.

Morten Lykkeberg, kommunikations- og sekretariatschef i Boligselskabet Sjælland

Men selvom boligselskabet er stoppet med græsslåningen flere steder, er det i Glumsø, det har vakt mest opsigt. Det skyldes ifølge Morten Lykkeberg, at man endnu ikke er helt enige med kommunen om hvilket græs, som tilhører hvem.

”På grund af sommerferien har vi stadig ikke fået afklaret med kommunen, hvor matriklerne går. Det er egentlig let nok at finde ud af, så det tager vi et møde om, når alle er tilbage på arbejde om et par uger,” siger han.


Huslejen holdes nede

I de fleste andre tilfælde har der blot været tale om, at plænerne bliver slået sjældnere end før. Boligselskabet slår nemlig græplænerne omkring 28 gange om året, mens kommunen kun slår dem to gange. Den nedgang i service har nogle af beboerne bemærket.

”Rigtig mange beboere er glade for, at vi kigger på det her, fordi de udmærket godt kan se, at det har en positiv indvirkning på huslejen. Og så er der jo nogle enkelte steder, hvor nogle er ærgerlige over det, fordi de ikke nødvendigvis lige ser sammenhængen til huslejen,” siger Morten Lykkeberg.

En af grundene til, at det ikke er så tydeligt, at det høje græs har en sammenhæng med huslejen, er at huslejefaldet ikke bliver implementeret øjeblikkeligt.

”De ekstra penge vi tjener ved at bruge et par timer mindre på græsslåning, vil kun kunne mærkes over tid. Ellers ville huslejen hurtigt komme til at svinge op og ned, hvis vi hele tiden skulle ændre den efter besparelser. Ofte går besparelserne jo også til at undgå stigninger i huslejen,” siger Morten Lykkeberg.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Moede Online Nu kan I endelig rykke afdelingsmødet online
Foto Holger Anderson Bent Madsen 03287 (1) Leder: Regeringens Forebyggelsespakke – boliger og symboler
Vær Med Logo Oragnge Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed
Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
Alles Lægehus11 Slipper for bus til lægen – kæmpe sejr for beboere
Perbachlauritsenbb101457f (2) Boligafdelinger tripper for at få bankospil i gang
Maria Torré Borch, Afdelingsformand Og Rasmus Tønning, Beboerkoordinator, AAB Maria fik bandekriminaliteten væk fra kældrene
Lars Weis Foto Peter Hove Olesen Ritzau Scanpix Overborgmester: Boligorganisationer har taget kæmpe ansvar for at stoppe smitten
Se alle artikler ( 2024 )

0

Læseliste