11. JAN. 2016 KL. 00:00

Succes med forsøgsordningen "Dag til Dag Jobber"

kroner_.jpg

Colourbox

De fleste af os kan vist bedst lide at gå på arbejde, hvis vi også får løn for det. Men hvis man er på kontanthjælp, så vil det man tjener som regel blive modregnet - og altså ikke gøre nogen forskel i husholdningsbudgettet.

Men for en række kontanthjælpsmodtagere ser det i øjeblikket anderledes ud. De er med i en forsøgsordning, der hedder "Dag til Dag Jobber" og de må beholde det meste af det, de tjener

- De har taget rigtigt godt imod tilbuddet, det er specielt det her økonomiske incitament i projektet, som gør, at de er meget motiverede for at tage et dag til dag job.

Og den ordning har nu fået en række kontanthjælpsmodtagere i Sønderborg Kommune ud på arbejdsmarkedet, med stor succes, fortæller jobkonsulent ved Jobcenter Sønderborg, Linette Stave Giebel:

- De har taget rigtigt godt imod tilbuddet, det er specielt det her økonomiske incitament i projektet, som gør, at de er meget motiverede for at tage et dag til dag job.

Siger hun til DR Syd.

Én af dem, der er med i forsøget er Johanne Labansen. Hun står hver fredag – og ind i mellem også om lørdagen – i Bilka i Sønderborg, hvor hun binder blomsterbuketter for kunderne. Og for hende har det gjort en stor forskel:

- Både mentalt og socialt, fordi man kommer ud, og får lov til at lave noget kreativt og møde nogle mennesker. Tidligere mødte jeg ikke nogen, og jeg så ikke nogen. Jeg kom heller ikke hjemmefra, hvis jeg ikke skulle.

Og på bundlinjen, har ordningen også gjort en kæmpe forskel, fortæller Johanne Labansen:

- Jeg har slet ikke søgt julehjælp i år. Og jeg har ikke siddet allerede i oktober og tænkt: ”Hvor skal jeg søge henne?” Og jeg har faktisk haft et rimeligt overskud og en rimelig ok jul i år uden at skulle søge hjælp. Siger hun.

Virksomhederne, som er med i ordningen, må ansætte kontanthjælpsmodtagerne 8 til 15 timer om ugen. Og kontanthjælpsmodtagerne må beholde omkring 70 procent af den løn de får.

I alt er 14 kommuner på landsplan med i ordningen, det er: Aabenraa, Allerød, Ballerup, Halsnæs, Hedensted, Horsens, Vejle, Sønderborg, Århus, Kalundborg, Odsherred, Stevns, Tønder og Køge.

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 3007 )

0

Læseliste