12. JAN. 2016 KL. 00:00

Nu skal uromagere også smides ud af Vollsmose

boegeparken.jpg

Yilmaz Polat

For første gang er Fyns Almennyttige Boligselskab og Civica klar til at smide kriminelle beboere og deres familier ud. 

9. juni sidste år kastede otte teenagedrenge molotovcocktails mod politiet uden for Bøgeparken i Odense-bydelen Vollsmose. Nu er de otte uromager i byretten hver blevet idømt otte måneders fængsel for hændelsen, og stadfæstes de domme også i landsretten, er Fyns Almennyttige Boligselskab og Civica klar til at smide dem ud af deres boliger.

Grunden til, at vi ikke har smidt nogen ud før nu, er simpelthen, at der mig bekendt ikke har været nogen sager, hvor det har været muligt at smide beboere ud på baggrund af en dom. Det er ikke noget, vi bevidst har fravalgt.

Bent Bøllingtoft, direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab.

Sker det, vil det tage udgangspunkt i en dom fra 2013, hvor Højesteret gjorde det klart, at boligselskaber har ret til at smide beboere ud, hvis de dømmes for kriminalitet, der er til skade for boligområdet.

 

I december viste en undersøgelse fortaget af Boligen i samarbejde med Politiken ellers, at kun syv ud af 106 adspurgte boligselskaber havde gjort brug af muligheden. Men det øgede mediefokus er ikke grunden til, at man nu for første gang vil smide beboere ud i Vollsmose.

 

”Nej, det er ikke derfor. Grunden til, at vi ikke har smidt nogen ud før nu, er simpelthen, at der mig bekendt ikke har været nogen sager, hvor det har været muligt at smide beboere ud på baggrund af en dom. Det er ikke noget, vi bevidst har fravalgt,” siger Bent Bøllingtoft, direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab. 

 

Opmærksom gennem medierne
I den konkrete episode er Bent Bøllingtoft blevet opmærksom på sagen gennem medierne. Der findes nemlig ikke nogen formel procedure, hvor politiet eller retssystemet gør boligselskaberne opmærksom på sager, hvor en beboer potentielt kunne smides ud af et boligområde. Det kunne Bent Bøllingtoft godt ønske sig. 

 

”Vi har et rigtig godt samarbejde med politiet, så jeg vil ikke sige, at vi skal forbedre det. I stedet kunne man måske sige, at vi skal udvikle det, så vi får en klarere procedure omkring, hvordan vi håndtere sådanne sager. Det arbejder vi på i øjeblikket,” siger han.

 

Selvom en sådan procedure ikke findes, er han ikke i tvivl om, at medierne nok skal gøre boligselskaberne opmærksomme på sager, hvor en udsættelse kunne blive relevant.   

 

”Det er sådan set ligegyldigt, hvordan vi bliver opmærksomme på sagerne, bare vi bliver opmærksomme på dem. Jeg er sikker på, at Fyens Stifttidende nok skal sørge for et skrive om den slags sager, men selvfølgelig ville det være mere regulært, hvis vi havde en klar procedure,” siger Bent Bøllingtoft.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1942 )

0

Læseliste