12. JAN. 2016 KL. 00:00

Kommuner frygter flere hjemløse med kontanthjælpsloft

colourbox6498345.jpg

Colourbox

Kommunerne har allerede nu svært ved at finde nok billige boliger. Kontanthjælpsloftet vil gøre det værre.

Når der efter planen sættes et såkaldt "moderne kontanthjælpsloft" over, hvor mange penge kontanthjælpsmodtagere samlet set kan modtage fra det offentlige, vil det betyde, at flere bliver hjemløse. 

Sådan lyder det i et høringssvar fra Kommunernes Landsforening (KL) til et lovforslag, regeringen har planer om at gennemføre. Det vil skære i forskellige ydelser såsom boligstøtte og særlig støtte til kontanthjælpsmodtagere med mange børn.

- Lovforslaget forventes at føre til flere udsættelser og dermed også flere hjemløse, skriver KL.

- Vi skal ud og finde andre og billigere boliger, og der er de i konkurrence med flygtninge. Det bliver sværere og sværere at tilgodese.

Helle Linnet, landsformand for foreningen og social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune.

- Da de fleste kommuner allerede nu har meget svært ved at finde billige boliger, er det urealistisk, at kommunerne vil kunne finde boliger til de borgere, som nu sættes ned i boligydelse. 

- Særlig med forventningen om at 17.000 nye flygtninge skal boligplaceres i 2016, er det urealistisk, skriver KL.

Foreningen af Socialchefer i Danmark har lignende bekymringer.

- Vi skal ud og finde andre og billigere boliger, og der er de i konkurrence med flygtninge. Det bliver sværere og sværere at tilgodese, siger Helle Linnet, der er landsformand for foreningen og social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune.

Foreningen vurderer, at blot 20 procent af kontanthjælpsmodtagerne i realiteten vil kunne leve op til kravet om at arbejde mindst 225 timer i løbet af et år for at være berettiget til kontanthjælp, som regeringen vil indføre sammen med kontanthjælpsloftet.

- Det bliver svært at finde job, hvor vi kan få dem ud. Det skal være lønnet arbejde, og hvilke virksomheder har mod på det, siger Helle Linnet.

Hvis en kontanthjælpsmodtager ikke arbejder mindst 225 timer i almindelig ustøttet beskæftigelse, vil han eller hun ifølge forslaget få beskåret sin ydelse. Dermed bliver der endnu mindre at gøre med.

/ritzau/

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2943 )

0

Læseliste