06. JAN. 2016 KL. 00:00

Enerigrenovering i etagebyggeri giver lejerne bedre indklima

Ny undersøgelse fra SBi viser, at udover besparelser på energi oplever beboerne også et forbedret indeklima og bedre komfort efter en renovering.

Behovet for energirenovering af ældre etagebyggeri er stort og forbedringsmulighederne mange, men der mangler viden om, hvilke fordele det har for beboerne i boligerne. Ny undersøgelse fra SBi viser, at udover besparelser på energi oplever beboerne også et forbedret indeklima og bedre komfort efter en renovering, skriver SBi.dk.

SBi har undersøgt lejernes oplevelser i forbindelse med energirenovering af to store etagebyggerier fra 1960’erne, og hvor tilfredse de er med deres bolig bagefter. Lejerne deltog i en stor spørgeskemaundersøgelse, og den indsamlede viden er blevet brugt til at kortlægge, hvilke fordele og ulemper de oplevede og deres tilfredshed med resultatet.

Undersøgelsen viser, at udover de helt konkrete energibesparelser der er opnået ved renoveringen, så oplever lejerne også andre fordele, som fx at indeklimaet i deres bolig er blevet bedre. Konklusionen er, at investering i gode energiløsninger som fx bedre isolerede vægge og lofter samt lavenergivinduer også er en investering i et bedre indeklima og dermed en større tilfredshed hos lejerne.

Se flere resultater fra undersøgelsen på SBi.dk.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste