18. JAN. 2016 KL. 00:00

Baldersbo dropper udsmidning i medieomtalt Joe-sag

skaermbillede-2016-01-18-kl-143417.jpg

Boligselskabet Baldersbo har besluttet alligevel ikke at smide lejeren Joe Marek ud. Han er inde i en god gænge, lyder det.

Sagen om Joe Marek, der skulle sættes ud af sin bolig i Hede-Magleparken i Ballerup, var i november genstand for stor medieomtale. Joe var et år forinden blevet dømt for besiddelse af hash til eget forbrug, et knojern og en peberspray, og boligselskabet valgte med baggrund i dommen at smide Joe ud.   

”Vi har vurderet, at Joe er ved at komme ind i en god gænge, hvor han blandt andet er kommet i job. Så vi besluttede, at det nok var meget godt at give ham en chance. Men vi har gjort ham opmærksom på, at sagen kan blive genoptaget, hvis han fortsætter på skråplanet,”

Søren B. Chrstiansen, direktør i Baldersbo

Udsættelsen af Joe blev meget omtalt, fordi mange mente, at Joes kriminalitet ikke direkte var til skade for boligområdet. Og selvom Søren B. Chrstiansen, direktør i Baldersbo, som stod for udsættelsen, dengang afviste kritikken, har Baldersbo nu besluttet at lade Joe blive boende. 

 

”Vi har vurderet, at Joe er ved at komme ind i en god gænge, hvor han blandt andet er kommet i job. Så vi besluttede, at det nok var meget godt at give ham en chance. Men vi har gjort ham opmærksom på, at sagen kan blive genoptaget, hvis han fortsætter på skråplanet,” siger Søren B. Christiansen til Boligen.

 

Han forklarer, at beslutningen skyldes, at man i de seneste måneder har fulgt Joe tæt, og man nu tror på, at han kan blive et aktiv for boligområdet. Han afviser, at beslutningen om udsmidningen var en fejl i første omgang. 

 

Skyldes ikke medieomtale
Den store medieomtale, som Joe-sagen fik, generede ikke Søren B. Christiansen. Den havde han forventet. Til gengæld kunne han godt have ønsket sig, at dele af medieomtalen havde været mere nuanceret.

 

”Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at man gik ind og kiggede nærmere på, hvad det er, vi gør, og ikke bare beskriver os som de grimme uhyrer, der er ude og smide folk ud. At man så, at vi rent faktisk bare gør en masse for at få vores boligområder til at fungere for alle,” siger Søren B. Christiansen.

 

Det er heller ikke medieomtalen, der har fået boligselskabet til at ændre holdning. Joe-sagen er blot en enkeltstående sag, hvor man har ombestemt sig. Den hårde linje overfor kriminelle beboere, har man ikke ændret på.

 

”Vi fortsætter vores gode samarbejde med politiet og med kommunen. Det er der ikke ændret på,” siger han.

Han tror også, at andre boligselskaber kan have lært af sagen. 

”Det er ikke mange steder, man samarbejder med politiet på samme måde som os, men det har måske været en sideeffekt af denne sag. Folk er nu blevet opmærksomme på, at det også er et værktøj, vi har i kassen,” siger Søren B. Christiansen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2073 )

0

Læseliste