18. JAN. 2016 KL. 00:00

Baldersbo dropper udsmidning i medieomtalt Joe-sag

skaermbillede-2016-01-18-kl-143417.jpg

Boligselskabet Baldersbo har besluttet alligevel ikke at smide lejeren Joe Marek ud. Han er inde i en god gænge, lyder det.

Sagen om Joe Marek, der skulle sættes ud af sin bolig i Hede-Magleparken i Ballerup, var i november genstand for stor medieomtale. Joe var et år forinden blevet dømt for besiddelse af hash til eget forbrug, et knojern og en peberspray, og boligselskabet valgte med baggrund i dommen at smide Joe ud.   

”Vi har vurderet, at Joe er ved at komme ind i en god gænge, hvor han blandt andet er kommet i job. Så vi besluttede, at det nok var meget godt at give ham en chance. Men vi har gjort ham opmærksom på, at sagen kan blive genoptaget, hvis han fortsætter på skråplanet,”

Søren B. Chrstiansen, direktør i Baldersbo

Udsættelsen af Joe blev meget omtalt, fordi mange mente, at Joes kriminalitet ikke direkte var til skade for boligområdet. Og selvom Søren B. Chrstiansen, direktør i Baldersbo, som stod for udsættelsen, dengang afviste kritikken, har Baldersbo nu besluttet at lade Joe blive boende. 

 

”Vi har vurderet, at Joe er ved at komme ind i en god gænge, hvor han blandt andet er kommet i job. Så vi besluttede, at det nok var meget godt at give ham en chance. Men vi har gjort ham opmærksom på, at sagen kan blive genoptaget, hvis han fortsætter på skråplanet,” siger Søren B. Christiansen til Boligen.

 

Han forklarer, at beslutningen skyldes, at man i de seneste måneder har fulgt Joe tæt, og man nu tror på, at han kan blive et aktiv for boligområdet. Han afviser, at beslutningen om udsmidningen var en fejl i første omgang. 

 

Skyldes ikke medieomtale
Den store medieomtale, som Joe-sagen fik, generede ikke Søren B. Christiansen. Den havde han forventet. Til gengæld kunne han godt have ønsket sig, at dele af medieomtalen havde været mere nuanceret.

 

”Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at man gik ind og kiggede nærmere på, hvad det er, vi gør, og ikke bare beskriver os som de grimme uhyrer, der er ude og smide folk ud. At man så, at vi rent faktisk bare gør en masse for at få vores boligområder til at fungere for alle,” siger Søren B. Christiansen.

 

Det er heller ikke medieomtalen, der har fået boligselskabet til at ændre holdning. Joe-sagen er blot en enkeltstående sag, hvor man har ombestemt sig. Den hårde linje overfor kriminelle beboere, har man ikke ændret på.

 

”Vi fortsætter vores gode samarbejde med politiet og med kommunen. Det er der ikke ændret på,” siger han.

Han tror også, at andre boligselskaber kan have lært af sagen. 

”Det er ikke mange steder, man samarbejder med politiet på samme måde som os, men det har måske været en sideeffekt af denne sag. Folk er nu blevet opmærksomme på, at det også er et værktøj, vi har i kassen,” siger Søren B. Christiansen.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste