09. FEB. 2016 KL. 00:00

Attraktivt byggeri skaber venteliste i Nakskov

img_5353_.jpg

En afdeling med dårligt omdømme i Nakskov blev revet ned, og på fundamentet blev bygget attraktive rækkehuse.

Når snakken falder på almene boliger på Lolland, handler omtalen som oftest om tomme boliger og forestående nedrivninger. Men en netop færdigbygget almen afdeling i Nakskov går stik imod den tendens. Her er der nemlig allerede skabt en lang venteliste på nogle attraktive rækkehuse.

”Mange boligselskaber her på Lolland har planer om forskellige nedrivninger, da der er mange tomme boliger. Kommunen har dog givet udtrykt nervøsitet for, at man pludselig får fjernet for mange almene boliger. Så attraktive boliger som disse, er en måde at beholde nogle på,”

Kim Frederiksen, forretningsfører i Nakskov Almennyttige Boligselskab.

”Vi aftalte med kommunen, at vi skulle ændre områdets udseende og områdets omdømme, som var ret negativt. Det gjorde vi ved at fjerne 327 lejemål fra jordens overflade, og med Landsbyggefondens hjælp fik vi så lov til at opføre 104 nye boliger på de gamle fundamenter,” siger Kim Frederiksen, forretningsfører i Nakskov Almennyttige Boligselskab.

 

De sidste boliger i det nye rækkehusbyggeri er netop taget i brug i starten af februar. Og selvom der kun er plads til 104 lejere, er ventelisten til byggeriet noget op over 200. Det skyldes byggeriets miljøvenlige materialer og placeringen kun hundrede meter fra Nakskov Fjord.  

 

”Noget af det, der gør det attraktivt, er, at alle overfladerne er ren naturskiffer og at udformningen er meget speciel med et fantastisk lysindfald. Vi har allerede haft mange byplanlæggere fra hele landet hernede og se det, og snart får vi også besøg fra Tyskland,” siger Kim Frederiksen.

 

Måske flere på Lolland
Et andet sted på Lolland, på Margrethevænget i Maribo, er lignende planer i gang. Her venter Lollands Almennyttige Boligselskab på godkendelsen til at rive en række boligblokke ned for i stedet at bygge rækkehuse. Det er den vej, udviklingen går på Lolland.

 

”Mange boligselskaber her på Lolland har planer om forskellige nedrivninger, da der er mange tomme boliger. Kommunen har dog givet udtrykt nervøsitet for, at man pludselig får fjernet for mange almene boliger. Så attraktive boliger som disse, er en måde at beholde nogle på,” siger Kim Frederiksen.

 

Selv har Nakskov Almennyttige Boligselskab endnu ikke konkrete planer om flere rækkehusprojekter, men succesen har alligevel givet blod på tanden.

 

”Vi går med nogle overvejelser om et lignende projekt, men det er endnu ikke godkendt i kommunen. Den afventer en undersøgelse af befolkningsudviklingen, før den vil godkende flere af sådanne projekter,” siger Kim Frederiksen. 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste