09. FEB. 2016 KL. 00:00

Attraktivt byggeri skaber venteliste i Nakskov

img_5353_.jpg

En afdeling med dårligt omdømme i Nakskov blev revet ned, og på fundamentet blev bygget attraktive rækkehuse.

Når snakken falder på almene boliger på Lolland, handler omtalen som oftest om tomme boliger og forestående nedrivninger. Men en netop færdigbygget almen afdeling i Nakskov går stik imod den tendens. Her er der nemlig allerede skabt en lang venteliste på nogle attraktive rækkehuse.

”Mange boligselskaber her på Lolland har planer om forskellige nedrivninger, da der er mange tomme boliger. Kommunen har dog givet udtrykt nervøsitet for, at man pludselig får fjernet for mange almene boliger. Så attraktive boliger som disse, er en måde at beholde nogle på,”

Kim Frederiksen, forretningsfører i Nakskov Almennyttige Boligselskab.

”Vi aftalte med kommunen, at vi skulle ændre områdets udseende og områdets omdømme, som var ret negativt. Det gjorde vi ved at fjerne 327 lejemål fra jordens overflade, og med Landsbyggefondens hjælp fik vi så lov til at opføre 104 nye boliger på de gamle fundamenter,” siger Kim Frederiksen, forretningsfører i Nakskov Almennyttige Boligselskab.

 

De sidste boliger i det nye rækkehusbyggeri er netop taget i brug i starten af februar. Og selvom der kun er plads til 104 lejere, er ventelisten til byggeriet noget op over 200. Det skyldes byggeriets miljøvenlige materialer og placeringen kun hundrede meter fra Nakskov Fjord.  

 

”Noget af det, der gør det attraktivt, er, at alle overfladerne er ren naturskiffer og at udformningen er meget speciel med et fantastisk lysindfald. Vi har allerede haft mange byplanlæggere fra hele landet hernede og se det, og snart får vi også besøg fra Tyskland,” siger Kim Frederiksen.

 

Måske flere på Lolland
Et andet sted på Lolland, på Margrethevænget i Maribo, er lignende planer i gang. Her venter Lollands Almennyttige Boligselskab på godkendelsen til at rive en række boligblokke ned for i stedet at bygge rækkehuse. Det er den vej, udviklingen går på Lolland.

 

”Mange boligselskaber her på Lolland har planer om forskellige nedrivninger, da der er mange tomme boliger. Kommunen har dog givet udtrykt nervøsitet for, at man pludselig får fjernet for mange almene boliger. Så attraktive boliger som disse, er en måde at beholde nogle på,” siger Kim Frederiksen.

 

Selv har Nakskov Almennyttige Boligselskab endnu ikke konkrete planer om flere rækkehusprojekter, men succesen har alligevel givet blod på tanden.

 

”Vi går med nogle overvejelser om et lignende projekt, men det er endnu ikke godkendt i kommunen. Den afventer en undersøgelse af befolkningsudviklingen, før den vil godkende flere af sådanne projekter,” siger Kim Frederiksen. 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2073 )

0

Læseliste