14. DEC. 2016 KL. 00:00

Positive forventninger til ny minister

20161213_bl_reprã-sentantskabsmã-de_015_full-window-size.jpg

Thomas Arnbo

BL – Danmarks Almene Boliger arbejder i stigende grad internationalt.

REPRÆSENTANTSKABSMØDE: Formanden for BL – Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen, ønskede den nye minister med ansvar for blandt andet den almene boligsektor, Ole Birk Olesen, hjerteligt velkommen, da han i forbindelse med BL’s repræsentantskabsmøde den 13. december i Tivolis Lumbye Salen afgav sin aktuelle orientering. Blandt andet så BL-formanden potentielle fordele i, at den nye boligminister udover også at være trafikminister er minister for bygninger.

”Arbejdet med at gøre bygningsregulativerne maksimalt miljørigtige har været så intensiveret, at energibesparelserne slet ikke følger med de omkostninger, som er forbundet med at leve op til dem,” sagde Palle Adamsen.

Også energimærkningssystemet kunne trænge til et betydeligt eftersyn,” fortsatte han.

Det er også med tilfredshed, at vi konstaterer, at den nye minister i sine kommentarer til listen har lagt vægt på, at bedre og mere uddannelse er vejen til at løse problemerne. Det er helt i overensstemmelse med det, vi mener i BL.

Palle Adamsen

Folkeskolen skal frem i bussen
Også i forholdt til ministeriets offentliggørelse af den årlige liste over udsatte boligområder så BL-formanden positive elementer.

”Jeg har blandt andet hæftet mig ved, at den nye minister – i modsætning til mange forgængere, som konsekvent kalder listen for ”ghettolisten” – vælger at kalde listen for ”Listen over udsatte boligområder,” sagde Palle Adamsen.

”Det er også med tilfredshed, at vi konstaterer, at den nye minister i sine kommentarer til listen har lagt vægt på, at bedre og mere uddannelse er vejen til at løse problemerne. Det er helt i overensstemmelse med det, vi mener i BL,” sagde Palle Adamsen, der i den sammenhæng også fremhævede, at den nye regering i sit regeringsgrundlag har afsat 500 millioner kroner til forbedring af netop folkeskolerne.

Effektivisering er positiv
BL-formanden fremhævede en del sager, som i den seneste tid var faldet positivt ud for den almene boligsektor. Blandt andet at en ellers næsten vedtaget beskæring af boligydelsen til pensionisterne endegyldigt er lagt død, samt ejendomsbeskatningen, der i hvert fald i 2017 er fastfrosset for de almene boliger på linje med de privatejede boliger.

”Nu gælder det om også fremadrettet at sikre ligestillingen,” sagde han.

Også den netop vedtaget lov om effektivisering af den almene boligsektor blev omtalt med positive ord.

”Målsætningen om, at vi skal spare, er ikke fulgt op med krav om, hvordan vi skal spare. Den indeholder ikke begrænsning af beboerdemokratiet eller andet,” sagde han.

BL arbejder internationalt
Derudover fortalte Palle Adamsen om BL’s bestræbelser på at blive en organisation, der også kan opnå indflydelse på den store internationale politiske scene. Eksempelvis i forhold til EU.

I øjeblikket sidder den såkaldte Baselkommission og vurderer, om de danske realkreditudlån også fremadrettet skal være mulige.

Baselkommissionen er Europas 28 nationalbankdirektører, der kommer med anbefalinger – anbefalinger, som skal forhindre, at Europæisk økonomi igen kommer på rutsjetur, som det var tilfældet i forbindelse med finanskrisen i første årti af det nye årtusinde.

”Når man til den konklusion, at der ikke skal være samme adgang til realkreditlån, som der er i dag, kan det komme til at koste os flere milliarder kroner om året,” sagde Palle Adamsen.

”Heldigvis har vi i BL selv folk, der rejser ned og søger indflydelse. Og vi har folk centralt placeret i de styrende organer af Housing Europe, der er alle europæiske almene boligorganisationers interesseorganisation i forhold til blandt andet EU. Vi er tilsvarende centralt placeret i NBO – vores nordiske organisation, der samlet forsøger at øve indflydelse på blandt andet ’Housing Europe’,” fortsætter han.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste