13. DEC. 2016 KL. 00:00

BL styrker indsatsen mod nabokonflikter

konflikt2038.jpg

Sine Fiig

Behovet for konfliktmægling imellem stridende naboer er stigende. For at klæde ansatte i boligorganisationer og beboerdemokrater på til opgaven, har BL indgået et partnerskab med Center for Konfliktløsning.

Nabokonflikter kan både være dyre og tidskrævende at håndtere for boligorganisationer. Tal fra administrationsselskabet KAB viser, at en juridisk klagesag imellem to naboer nemt kan ende med at koste 50.000 kroner pr. sag.

I BL har man i flere år haft fokus på konfliktløsning. Nu har man valgt at styrke indsatsen yderligere ved at indgå et formaliseret samarbejde med Center For Konfliktløsning, der har stor erfaring på området.

Udviklingskonsulent Eva Seyffert, BL, fortæller, at det er vigtigt, at ansatte i boligorganisationer og beboerdemokrater får de rette værktøjer i form af rådgivning og mægling, foredrag, kurser og uddannelser i konfliktløsning for at kunne håndtere udfordringerne i boligområderne.

Nabokonflikter dækker over alt fra gener over støj, lugt og adfærd. Nogle konflikter irriterer en, og man lader dem være ved det. Men i andre sager inddrager man boligorganisationen eller andre beboere og gør nogle ting, som man ellers ikke ville gøre, som at true folk og handler mere konfronterende.

Jesper Bastholm Munk

”I BL vil vi ikke kun hjælpe med det juridiske aspekt af konflikten, men også være med til at få genetableret det gode naboskab og hjælpe beboerne til at få løst de spændinger, der opstår ved nabokonflikter via konfliktmægling,”siger hun.

Og det er netop her, Center For Konfliktløsning kommer ind i billedet. Meningen er, at centeret skal stille konfliktmæglere til rådighed, som ikke kun tilbyder at mægle i sager beboerne indbyrdes, men også i tilfælde af, der er opstået en strid imellem en beboer og en boligorganisation.

Mægler Jesper Bastholm Munk, Center For Konfliktløsning, oplyser, at der generelt er sket en stigning i antallet af nabokonflikter i samfundet. Han fortæller, at tidligere undersøgelser viser, at hver femte dansker har oplevet en nabokonflikt, mens nyere undersøgelser peger på, at hver fjerde har oplevet en sådan.

”Nabokonflikter dækker over alt fra gener over støj, lugt og adfærd. Nogle konflikter irriterer en, og man lader dem være ved det. Men i andre sager inddrager man boligorganisationen eller andre beboere og gør nogle ting, som man ellers ikke ville gøre, som at true folk og handler mere konfronterende,” siger han.

Målet med konfliktmægling er, at konflikten helt forsvinder, inden den når at eskalere.

DR2 sætter spot på nabokonflikter i programserien ”I krig med naboen”.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste