05. DEC. 2016 KL. 00:00

Alternativ til indboforsikringer på vej

nete_hansen_20160930_00242_2_full-window-size.jpg

Lars Bertelsen

I sidste nummer skrev Beboerbladet en artikel om, at hver femte almene beboer ikke har en indboforsikring. Nu reagerer forsikringsselskabet Alm. Brand med en helt ny type forsikring.

En ny undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for Beboerbladet, viser at 20,1 procent af de danskere, der bor til leje, står uden en indboforsikring. 42,5 procent af de adspurgte almene beboere, der har fravalgt en indboforsikring, begrunder det med, at det er for dyrt.

Privatdirektør Pia Holm Steffensen, Alm. Brand, har også læst Beboerbladets artikel, og hun fortæller, at artiklen dokumenterer, at der er et behov, som ingen forsikringsselskaber dækker i dag.

”Jeres undersøgelse viser, at der en række beboere, specielt omkring almene beboere, som har en meget lille økonomi, og som synes, at det er voldsomt at tegne en fuld indboforsikring, og derfor har fravalgt en indboforsikring. Vi ser en mulighed for at gøre noget anderledes, og kan se, at der er en efterspørgsel i markedet. Disse beboere har et andet behov, som måske kan dækkes billigere. Og det er en løsning vi arbejder på,” fortæller hun.

En katastrofedækning
Pia Holm Steffensen understreger, er der ikke er tale om en indboforsikring, men en helt ny type forsikring, der har fået navnet ”yndlings”. Den ny forsikring dækker de mest basale ting, og er som en slags katastrofedækning, der indeholder retshjælpsdækning, privat ansvarsforsikring og genhusningsdækning.

”Det er noget alle har brug for. I jeres artikel i Beboerbladet har I fokus på, hvor galt det kan gå, når man ikke har genhusningsdækning, hvis boligen brænder. Og det er netop i sådan en situation, hvor det i al sin gru går op for en, at man gik rundt og troede, at man ikke havde noget af nævneværdig værdi. Men i det øjeblik ens hjem er væk, kan det godt blive voldsomt også selv at skulle sikre genhusning,” siger hun og fortsætter:

”Vi har valgt at ”flå” indboforsikring fra hinanden. I en indboforsikring vælger man en sum, og inden for den sum dækker vi alle indbogenstande. Det gør vi ikke her med ”yndlings.” Til gengæld får man mulighed for at tegne forsikring på de genstande, man gerne vil have forsikret derudover. Det kan være yndlingsgenstande som en mobil, pc eller cykel. Man betaler kun for de genstande, man har valgt at forsikre sig for, og betaler også kun i forhold til, hvad de er værd,” uddyber hun.

Hun regner med at introducere den ny forsikring i første kvartal i 2017 til en pris fra under 50 kroner pr. måned, da forsikringspriser afhænger af, hvilke og hvor mange yndlingsgenstande, man vil forsikre.

Jurist Lea Markersen, Forbrugerrådet Tænk, fortæller, at det er fint med alternativer for forbrugere, der ikke har råd til den almindelige indboforsikring.

”Jeg tror, at de ser det som en ny måde at få kunder ind i biksen på. De tager jo en del ud af den dækning, som ligger i den almindelige indboforsikring, så selvfølgelig skal produktet også være billigere. Jeg har ikke hørt om et sådan produkt på markedet før, men jeg så hellere, at prisen på indboforsikringer generelt blev sat ned, så flere forbrugere havde råd til disse. Men det afhænger alt sammen af, hvordan produktet bliver i sidste ende.”

Vi har valgt at ”flå” indboforsikring fra hinanden. I en indboforsikring vælger man en sum, og inden for den sum dækker vi alle indbogenstande. Det gør vi ikke her med ”yndlings.” Til gengæld får man mulighed for at tegne forsikring på de genstande, man gerne vil have forsikret derudover. Det kan være yndlingsgenstande som en mobil, pc eller cykel. Man betaler kun for de genstande, man har valgt at forsikre sig for, og betaler også kun i forhold til, hvad de er værd.

Pia Holm Steffensen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste