31. AUG. 2016 KL. 00:00

Regeringen vil fortsætte stramninger

focus1.png

Colourbox

Måske flere penge til politiets relationsarbejde og andre indsatser i de udsatte boligområder. Regeringen vil fortsætte stramninger i forhold til indvandreres overførselsindkomster

Finansminister, Claus Hjort Frederiksen, har tirsdag fremlagt regeringens forslag til finanslov for 2017. Det skete to timer efter, at statsminister, Lars Løkke Rasmussen, på nyskabelsen regeringen.dk med, fremlagde regeringens 2025-plan, ”HELHEDSPLAN – FOR ET STÆRKERE DANMARK”.

Størsteparten af pressemødet blev da således også på finansministerens eget initiativ en længere uddybning af 2025 planens indhold og finansiering.

Undervejs kom en række ting frem, der var af klar almen interesse.

Nyt ejendomsskattesystem
Ifølge ministeriets egne beregninger vil en LO-familie med to børn i eget hus som følge af regeringens helhedsplan i 2025 få 15.100 kroner mere til sig selv i 2025. Det vil den få som konsekvens af blandt andet nyt jobfradrag, pensionsbonus og afskaffelse af pso-afgiften.

En tilsvarende familie i lejebolig vil få øget deres rådighedsbeløb med 18.100 kroner. Forskellen skyldes især at familien i eget hus i 2021 ifølge helhedsplanen skal have sænket rentefradraget.

Mange faktorer der kan ændre på om det er ejere eller lejere, der vinder eller taber er dog fortsat i spil. Eksempelvis meddelte finansministeren, at hele ejendomsvurderingssystemet skal gentænkes. Men det kunne med hans egne ord ikke konkretiseres endnu.

Sværere at slippe for integrationsydelsen
Den 1. juli trådte integrationsydelsen i kraft. En betydelig beskæring af rådighedsbeløbet for flygtningefamiliers, dr tidligere var på kontanthjælp. Og regeringen lægger op til yderligere stramninger, for indvandrere, der tidligere var på kontanthjælp.

Det foreslås, at det gøres vanskeligere at komme tilbage på kontanthjælp, når man først er på integrationsydelse. I dag kræves det, at man skal have opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år. Regeringen vil derudover kræve at modtageren af integrationsydelse har været i ordinær og ustøttet beskæftigelse svarende til fuldtidsbeskæftigelse i Danmark i sammenlagt to og et halvt år inden for de seneste otte år.

Penge til tryghed
Regeringen vil gerne gøre noget for trygheden. Derfor kan politi forsvar søge fra en pulje på årligt 800 millioner til tryghedsskabende indsatser. Her er der muliggvis en lomme, hvor politiet kan hente ressourcet til det relationsarbejde, etaten i øjeblikket ikke mener at have tid til i de udsatte boligområder. Derudover foreslås der årligt bevilliget 70 millioner kroner til bekæmpelse af ungdomkriminalitet.

Endelig er det værd at nævne, at der foreslåe oprettet en pulje til øget livskvalitet og selvbestemmelse på plejehjemmene på 180 mio. kr. årligt.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

"Når det gælder de ældre, er det her ikke slutningen. Det er begyndelsen"

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

"Når det gælder de ældre, er det her ikke slutningen. Det er begyndelsen"

Fik du

læst disse?

Flemming Og Loa AAB Silkeborg Beskåret Jysk boligorganisation har 100 procent beboertilfredshed
BL Agervang 101018 005 Træt af dårligt image: Nu skifter boligområde navn
Kaare Lars Interview med Kaare Dybvad: Ambitiøst boligudspil på trapperne
Munkebo 050 Boligselskab hjælper ledige beboere i gang som flyttefolk
Birger Lbf Foto Lars Just 2 2 Landsbyggefondens chef stopper
Bbc Brand Film Premiere på ny BBC-film om de almene boliger i Danmark
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Se alle artikler ( 2186 )

0

Læseliste