15. AUG. 2016 KL. 00:00

København rammes hårdere af kontanthjælpsloft

koebenhavn.jpg

Colourbox

Dyre boliger i København skaber panderynker i Socialforvaltningen forud for "sorte onsdag."

Onsdag 14. september får kontanthjælpsmodtagere svar på, hvor stor reduktionen i deres ydelse bliver som følge af regeringens kontanthjælpsloft.

Særligt i København forventer socialforvaltningen at få en travl onsdag, skriver Information.

Ydelserne i det ny kontanthjælpsloft er kompliceret matematik, der er afhængig af modtagerens bolig- og familiesituation.

- Loftet rammer hårdt i hele landet, men særligt i København forventer vi, at mange ikke længere kan betale deres husleje. I værste fald ender det med, at folk må udsættes.

Palle Adamsen, formand for BL - Danmarks Almene Boliger.

Beregninger fra Arbejdernes Erhvervsråd viser dog, at tommelfingerreglen lyder, at "jo flere børn en kontanthjælpsmodtager har, og jo dyrere boligen er, des større er reduktionen", skriver Information.

Dermed bliver børnefamilier i Københavns Kommune hårdere ramt end i resten af landet, fordi hovedstaden har landets højeste boligudgifter.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune forventer, at omkring 6000 borgere står til at få reduceret deres ydelse. Mange af dem risikerer at må gå fra hus og hjem.

Det skriver Socialforvaltningen i et notat til kommunens socialudvalg ifølge Information.

- Udsættelse fra boligen kan udgøre starten på en større social deroute for borgeren. Samtidig har udsættelser store økonomiske konsekvenser for kommunen i form af øgede udgifter til midlertidige tilbud og støtte til borgeren, skriver forvaltningen videre.

- Også boligorganisationerne oplever tab, fordi de udsatte borgere sjældent har midler til at dække restancer og udgifter ved udsættelsen. 

Ifølge Palle Adamsen, der er formand for Danmarks Almene Boliger (BL), er det "ulykkelig situation".

- Loftet rammer hårdt i hele landet, men særligt i København forventer vi, at mange ikke længere kan betale deres husleje. I værste fald ender det med, at folk må udsættes, siger Palle Adamsen ifølge Information.

- Det bekymrer os, for vi har siden 2010 arbejdet målrettet for at reducere antallet af udsættelser, og det er faktisk lykkedes. Vi er bange for, at kurven vender nu.

/ritzau/

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste