28. APR. 2016 KL. 00:00

Løget med ny 'skal' imponerer minister

Løget By i Vejle er som led i en meget vellykket renovering, blevet dækket af en ny murstensmembran. Renoveringen er en blandt mange frugter af mange års tæt samarbejde imellem kommune og boligorganisationer i byen. 

Rustikke udearealer, der stadig bar noget præg af, at tunge entreprenørmaskiner for kort tid siden regerede i området. Øsende regn, der med mellemrum gik over i hagl og en bidende kold vind.


Sådan var scenen, da boligorganisation og kommune den 7. april markerede, at den fysiske helhedsplan i Løget By nu var gennemført. 

Men naturelementernes rasen og de stadig manglende grønne arealer kunne ikke ændre på hverken glæde eller stolthed over den transformation, Løget By igennem de seneste år har gennemgået.” 


De nye klimaskærme i gule mursten, der blandt andet havde ændret de gamle blokke, som tilbage fra 1971 var opført som byggeri efter Sønderjyllandsplanen, lyste alt op. Det samme gjorde børnene i den nye vuggestue, der tog imod en lettere forblæst, men glad minister for udlændinge, integration og boliger, Inger Støjberg, der havde sagt ja til at deltage i den glade dag. 
 


Pendlerforstad for det centrale Danmark 

Stemningen var god, fra det øjeblik en stolt borgmester – ministerens partifælle – Arne Sigtenbjerggaard, modtog hende på den våde og forblæste parkeringsplads.


Stolt var borgmesteren, fordi han selv havde lagt mange ressourcer i at opnå det gode resultat.


”Vi er utroligt glade og stolte af renoveringen af Løget By. Det samme var vi, da vi fik renoveret Finlandsparken. De almene boliger er vigtige for byen. Derfor passer vi på dem,” siger Arne Sigtenbjerggaard. 


Og vigtige er de almene boliger i Venstreborgmesterens optik. Udover at løse boligsociale opgaver udgør de almene boliger nemlig også et meget vigtigt element i kommunens vækststrategi. 


”Her i Løget By er der inden for en times kørsel adgang til over 600.000 job i en radius, der spænder fra Odense over Esbjerg til Aarhus. En så central placering giver jo en familie fantastiske muligheder for, at både han og hun kan søge en karriere. Og så er her forholdsvist billigt at bo,” siger Arne Sigtenbjerggaard. 


”Men de vil jo kun være tiltrækkende, hvis de er i orden. Derfor har renoveringen været vigtig og nødvendig,” fortsætter han. 


Vejleborgmesteren havde da således også, allerede inden renoveringen gik i gang, i en armlægningsøvelse med trafikministeren sikret, at der kun få kilometer fra Løget By blev bygget en til- og frakørsel til motorvejen – en frakørsel, der, udover at gøre Løget By endnu mere attraktiv, vil sikre et udviklingspotentiale for hele den sydlige del af Vejle Kommune.


AAB i Vejle bekræfter, at de kun har mødt kommunal velvilje i både udviklings- og gennemførelsesprocessen af den 800 millioner kroner dyre helhedsplan.


”Der er lagt rigtig meget kommunal energi og velvilje i det her. Det afspejles blandt andet i, at kommunen som led i renoveringen har ladt en stor vuggestue opføre i områdets eksisterende byggeri,” siger formanden for AAB i Vejle, Hans Helge Andersen.
 


Imponeret minister
Renoveringen gjorde på den officielle indvielsesdag da også indtryk på både samarbejdspartnere og ministeren for udlændinge, integration og boliger, Inger Støjberg.


”Renoveringer er vigtige, og når man har set denne, forstår man alle de fordele og potentielle gevinster, der ligger i at renovere. Fremadrettet vil jeg fremhæve denne renovering som en sand nøglemodel for, hvordan det skal gøres,” sagde hun i sin officielle tale.


Rare ord i borgmesterens øre. 

”Udover at sikre kvalitet og attraktion i de almene boliger, er renoveringer også vigtige og nødvendige arbejdspladser for byen. Og vi har andre områder, der venter,” sagde han. 

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste