14. APR. 2016 KL. 00:00

Hjort står fast: Der skal spares på boligydelse

claus-hjort-frederiksen.jpg

Stig Stasig

Der mangler 90 millioner kroner i kassen, som skal findes på pensionisters boligydelse, siger finansminister. 

 

Landets folkepensionister må indstille sig på nedskæringer i boligydelsen, og formentlig kommer det allerede inden sommerferien til at stå klart hvor meget.

Det lader finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) forstå ved et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg onsdag.

Ci finde ud af, hvordan vi udmønter den negative budgetregulering på 90 millioner kroner.

Claus Hjort Frederiksen

Her oplyser han, at regeringen forsøger at få et lovforslag klar inden grundlovsdag. Regeringen vil finde de besparelser, den måtte udskyde, da finansloven skulle stemmes gennem Folketinget i december.

"Vi sætter os sammen med forligspartierne i den kommende tid, og så skal vi finde ud af, hvordan vi udmønter den negative budgetregulering på 90 millioner kroner", siger Hjort efter samrådet.

De 90 millioner kroner mangler i kassen, efter at regeringen og de øvrige borgerlige partier skød nedskæringerne til hjørne. 

Partierne aftalte efterfølgende at forsøge at finde pengene på anden vis til foråret, men selv om vi nu nærmer os midten af april, er forhandlingerne tilsyneladende ikke begyndt endnu.

Under samrådet har finansministeren forklaret, hvorfor han mener, at det er relevant at skære i boligydelsen, selv om beregninger fra Ældre Sagen har vist, at antallet af modtagere af boligydelse er faldet siden 2007.

Det skyldes ifølge regeringen, at førtidspensionister, der tidligere fik boligydelse, nu får boligsikring, og derfor ikke tæller med. Det ændrer ifølge regeringen ikke på, at udgifterne er steget og fortsat vil gøre det.

Regeringen hæfter sig ved, at udgifterne til ydelsen er steget med 13 procent siden 2001.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, der havde indkaldt til samrådet, mener, at regeringen med sine tal bevæger sig på kanten af at vildlede Folketinget.

"De har helt bevidst valgt perioden fra 2001 for at tegne det sortest tænkelige billede af økonomien i boligydelsen for at bruge det som en brækstang til at spare. Det vil uundgåeligt ramme tusindvis af pensionister med lave indtægter, siger han.

Claus Hjort Frederiksen kaldte under samrådet kritikken af regeringens opgørelsesperiode for hul i hovedet. 

Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, påpeger, at besparelserne på 90 millioner kroner i år ikke kommer til at stå alene.

"Det kan blive dramatisk nok for nogle pensionister. Men vi taler om meget store beløb frem til 2020 og derefter milliardbesparelser. Det kan ikke undgå at ramme pensionister, som sidder hårdt i det i forvejen", siger Benny Engelbrecht.

//Ritzau//

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2879 )

0

Læseliste