06. APR. 2016 KL. 00:00

Himmerland indfører el-delebiler til beboerne

delebil.jpg

Himmerland Boligforening

For nylig kunne man i en undersøgelse fra konsulentvirksomheden McKinsey læse, at det bliver stadig mere udbredt, at det er vigtigere at have rådighed over en bil end at eje den – og at hver 10. nye bil i 2030 vil være en delebil.

Helt i tråd med dette har Himmerland Boligforening som en af de første boligorganisationer i landet besluttet at indføre en ordning med delebiler til beboerne – nærmere betegnet eldelebiler.

"Vi holdt et informationsmøde om eldelebiler i begyndelsen af februar og her var interessen så stor, at vi har valgt at indgå en aftale med delebilsfirmaet Tadaa! Det betyder, at vi torsdag 14. april 2016 kan introducere eldelebiler, i første omgang i vores afdelinger i Sundparken i det østlige Aalborg", fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Søren Skov Bording, der er direktør for Tadaa!, oplyser, at det er virksomhedens opgave at give medlemmer af boligforeninger og andre fællesskaber friheden ved en bil – uden de udgifter og det besvær, der hører med til at være bilejer:

"Vi mener, at alle mennesker skal have adgang til mobilitet, på samme måde som de har det til bolig, telefoni og internet. Fordi vi desuden mener, at mobilitet skal være enkel, billig og miljøvenlig, har vi skabt et delebilskoncept, hvor brugere med lejlighedsvist behov for bilkørsel får adgang til bevægelighed til en fast, lav abonnementspris. Og så handler det naturligvis også om at gøre det på en måde, der er nem for fællesskabet at administrere. I praksis fungerer abonnementsordningen sådan, at beboeren via en app booker en eldelebil, henter den på en p-plads nær boligen, fjerner ladestikket, låser bilen op med app’en og kører så meget, som han eller hun har brug for. Der er i gennemsnit 20 abonnenter tilknyttet hver eldelebil og de er alle fra Himmerland Boligforening", siger Søren Skov Bording.

Og han fortsætter:

"En delebil kan erstatte behovet for mellem fire og 10 privatejede biler og dermed et tilsvarende antal p-pladser. Det giver væsentligt mindre pres på parkeringsarealet i området og da der er tale om elbiler, skal de have en fast, central placering med ladeudstyr. Det betyder også, at brugere altid ved, hvor de kan finde bilen, når de skal bruge den".

Ole Nielsen oplyser, at en af årsagerne til valget af Tadaa! er den teknologi, som løsningen bygger på:

"Der er blandt andet tale om intelligente ladestandere, så opladningen sker på den billigste og mest miljøvenlige måde. Dertil kommer, at eldelebilerne løbende indsamler data om kørselsmønstre og strømforbrug, hvilket kan være med til at forbedre både brugeroplevelsen og den enkelte bils funktion. Noget af det, der virkelig tiltaler os ved denne løsning, er, at opladestationerne er koblet op imod el-nettet. Det betyder, at bilerne kan lades billigst muligt, når der kommer fleksible elpriser – og når der bliver åbnet mulighed for det, vil vores system endda kunne sende strøm tilbage på elnettet.

Der er fire typer abonnementer afstemt efter beboerens kørselsbehov. Prisen begynder fra 0 kr./måned for dem, der kun skal bruge en eldelebil en gang eller to om måneden, mens de større aftaler er velegnede for beboere, der har behov for at køre flere gange om ugen. Introduktionen af eldelebilerne sker torsdag 14. april 2016, hvor Tadaa!-medarbejdere vil være til stede i Aktivitetshuset på Sallingsundvej 75 i Aalborg Øst kl. 11-19 for at hjælpe beboerne med at oprette sig som brugere, rådgive om abonnementer, downloade app’en og gøre de nye brugere klar til at køre i eldelebilerne".

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste