14. APR. 2016 KL. 00:00

Helhedsplan sættes i gang trods mangel på godkendelse

taars.jpg

BoligHjørring

BoligHjørring har endnu ikke fået lov til at rive 13 boliger ned, men starter alligevel renoveringen af en afdeling i Tårs.  


Usikkerhed om, hvor man skal huse de mange nye asylansøgere, der er kommet til Danmark, har den seneste tid gjort det mere end almindelig svært at få Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet til at godkende nedrivninger af almene boliger. 

Nu har vi sat gang i den del af renoveringen, som ikke kræver nedrivninger, og så håber vi, at vi kan få godkendelse til at rive boligerne ned snart.

Johnny Jensen, direktør i BoligHjørring

Det er man blevet ramt af i Tårs i Nordjylland, hvor BoligHjørring længe har kæmpet for at få sat gang i en helhedsplan for afdelingen Søholm. I helhedsplanen indgår nemlig en nedrivning af 13 boliger, som længe har stået tomme. Og selvom BoligHjørring endnu ikke har fået lov til at rive boligerne ned, har man nu pr. 4. april sat den øvrige del af helhedsplanen i gang. 


”Nu har vi sat gang i den del af renoveringen, som ikke kræver nedrivninger, og så håber vi, at vi kan få godkendelse til at rive boligerne ned snart. Hvis ikke vi får lov til det inden for det næste halve år, er vi nødt til at sætte plan B i gang,” siger Johnny Jensen, direktør i BoligHjørring. 


Nødplanen, som Johnny Jensen nævner, går ud på at beholde de 13 boliger, men det er en dårlig løsning, som vil gøre renoveringen dyrere for beboerne. 

”Det virker lidt som en hovsaløsning at bremse alle helhedsplaner, fordi der kommer nogle flygtninge ind over grænsen. Det er jo en plan, som vi har arbejdet på i flere år og som er fuldstændigt gennemarbejdet,” siger Johnny Jensen.

Flere folk til byen
Helhedsplanen er blevet sat i gang for at gøre de utidssvarende boliger mere attraktive at bosætte sige i. Boligerne skal derfor have den store tur med renovering af alt fra badeværelserne indvendig til murværket og tagene udvendigt. Nogle boliger skal også bygges sammen og gøres større. 


”Tiden er løbet fra nogle af de her boliger, som er bygget i 1950’erne. I sådan en by som Tårs, er der ikke længere nogen, som ønsker at bo i toværelseslejligheder. Der vil man i dag gerne have noget større. Så jeg tror og håber, at renoveringen kan lokke nogle flere til at flytte ind i afdelingen,” siger Johnny Jensen. 

Med i renoveringen følger også ifølge de foreløbige tal en huslejestigning fra 4.396 kroner til 5.575 korner for en treværelseslejlighed og fra 4.844 til 6.074 kroner for en fireværelses. Stigningen er ifølge Johnny Jensen det hele værd, men han håber dog ikke, at regeringens nedrivningsstop, vil gøre stigningen endnu større. 

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1931 )

0

Læseliste