23. OKT. 2015 KL. 00:00
Leder: Politi i virkeligheden
23. OKT. 2015 KL. 00:00
For de almene boliger har det afgørende betydning, hvad der skal ske i de boligområder – vil linjen fra 2011-forliget blive fortsat? Derfor har Boligen spurgt de retspolitiske ordførere, hvad de vil på det lokale plan.
I ET STORT interview i dette nummer af bladet fortæller vores udlændinge-, integrations- og boligminister, Inger Støjberg, at hun vil ud til virkeligheden – både den, der virker, og den, der ikke virker – så vi sammen kan løse udfordringerne. Det er et signal om en ligefrem og åben tilgang til virkeligheden, som jeg gerne vil kvittere for.
En del af vores virkelighed har siden 2011 været et ganske tæt samarbejde imellem politi, sociale myndigheder og boligsociale medarbejdere. En vigtig konsekvens af politiforliget 2011 var nemlig et lokalt forankret politi i de udsatte områder. Et politi, som kender de lokale rødder og kan hjælpe med til, at de får en fornuftig tilværelse. Og det virker faktisk. Kriminaliteten er dykket markant, og det bidrager til trygheden, både i boligområderne og i det omgivende samfund.
Til nytår udløber 2011-forliget, og politikerne på Christiansborg forhandler lige nu og i de kommende uger om et nyt politiforlig, som skal gælde fra 2016. Mange politikere har allerede meldt forskelligt ud om eksempelvis endnu en politiskole, mobile politistationer, operative indsatsstyrker med mere.
For de almene boliger har det afgørende betydning, hvad der skal ske i de boligområder – vil linjen fra 2011-forliget blive fortsat? Derfor har Boligen spurgt de retspolitiske ordførere, hvad de vil på det lokale plan.
Det er opmuntrende læsning. Et bredt udsnit af boligordførerne fra Enhedslisten over de radikale til Dansk Folkeparti tilkendegiver klart, at politiet skal være tilstede ude i virkeligheden.
”Det, der gør en forskel, er (…) at betjenten kan forebygge, at det går galt, ved at tale med den pågældende lærer, forældre eller andre, som eventuelt er tæt på og kan yde indflydelse,” siger retspolitisk ordfører, Peter Skaarup (DF). Enig!
Siden begivenhederne i København i februar har der været pres på politiets ressourcer, og det har kunnet mærkes mange andre steder, også ude i boligområderne.
Derfor krydser vi i den grad fingre for, at politikerne indgår et politiforlig, som fra 2016 kan sikre en fortsat og måske endda forstærket indsats med lokalkendte betjente i by- og boligområderne. Og det virker. I sin seneste tryghedsredegørelse skriver rigspolitiet således: ”Resultatet viser, at borgere i de udsatte boligområder i høj grad er trygge og nærer en stor tillid til politiet.” Så den vej skal der gås videre af.
Boligen nr. 11 - 2015
Om skribenten
Seneste Artikel
Leder: Hvem er de virkelige helte?