23. NOV. 2015 KL. 00:00

Boligselskab bejler til Søfartsstyrelsen

colourbox11425128.jpg

Colourbox

Bolig Korsør vil bejle til de 190 ansatte i Søfartsstyrelsen, der fra 2017 må se deres arbejdsplads blive flyttet fra København til Korsør. 

Korsør var en af de mange byer, der 1. oktober kunne glæde sig over regeringens udflytning af omkring 3900 statslige arbejdsplader. Søfartsstyrelsen og dermed 190 arbejdspladser skal nu nemlig fra 2017 ligge i havnebyen på Sjællands vestkyst.

Det lokale boligselskab Bolig Korsør forsøger nu også at få glæde af de mange nye arbejdspladser. Man håber, at en del af Søfartsstyrelsens ansatte vil bosætte sig i nogle af byens 2.643 almene boliger, og man har allerede taget konkrete skridt for at få håbet til at gå i opfyldelse.

”Kan vi bare få én familie til at flytte til Korsør, så ville det være dejligt, men selvfølgelig vil jeg gerne have flere end det. For jeg mener virkelig, at vi har noget godt at tilbyde dem.”

Ebbe Jens Ahlgreen, formand i Bolig Korsør.

”Hvis vi holdt et åbent hus arrangement for de ansatte her i Korsør, regnede vi ikke med at særlig mange ville møde op. Så derfor har vi i stedet sendt en forespørgsel ind til Søfartsstyrelsen, om ikke vi må komme ind til dem i København og fortælle om muligheden for at bo alment i Korsør,” siger Ebbe Jens Ahlgreen, formand i Bolig Korsør.

Indtil videre er mødet ikke endeligt arrangeret. Forespørgslen ligger stadig hos Søfartsstyrelsen, men det er forståeligt nok, siger Ebbe Jens Ahlgreen. De har jo travlt med mange andre ting i forbindelse med udflytningen.

Vil lokke beboere til området

I Slagelse Kommune, hvor Korsør ligger, vil man gerne lokke nye borgere til. Det vil Bolig Korsør gerne hjælpe med, og det vigtigste for Ebbe Jens Ahlgreen er derfor ikke, at de nye beboere flytter alment. Det vigtigste er, at de flytter til kommunen fremfor at pendle fra København.

”Med det her viser vi vores kommune, at vi gerne vil hjælpe til med bosættelsesstrategien. Som alment boligselskab skal vi have plads til de svage beboere, men vi vil selvfølgelig også gerne hjælpe med at få nogle ressourcestærke familier til byen og kommunen,” siger Ebbe Jens Ahlgreen.

Han minder om de specialaftaler, der vil gøre det muligt for tilflyttere at få en bolig uden at skulle igennem ventelisten.  Og målet for antallet af søfartsstyrere i Bolig Korsør er ”så mange så muligt.”

”Kan vi bare få én familie til at flytte til Korsør, så ville det være dejligt, men selvfølgelig vil jeg gerne have flere end det. For jeg mener virkelig, at vi har noget godt at tilbyde dem,” siger Ebbe Jens Ahlgreen. 

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Foto Holger Anderson Tingbjerg 2 Tingbjerg er bedre end sit rygte
20200910 211915 L 1920X1280we Boligministeren udelukker ikke regulering af ghettokriteriet om antallet af dømte
20200910 211554 L 1920X1280we Her er regeringens 3 indgreb, som skal løse problemerne på Motalavej
DSC2316 Til dig i afdelingsbestyrelsen: Sådan bliver du klar til renovering
Korskærparken 037 Ny rapport: Sådan fik helhedsplan flere i job og indtægten op
Se alle artikler ( 1794 )

0

Læseliste